nlc.hu
Életmód
Tanulhatsz álmaidból!

Tanulhatsz álmaidból!

Négy közéleti személyiséget arra kértünk, meséljenek visszatérõ álmaikról. Õk ekkor még nem sejtették, hogy ezzel érzéseikrõl, vágyaikról és félelmeikrõl is vallanak nekünk. Szakértõnk azonban alaposan kielemezte õket…





Fantázia és önkontroll
Erős Antónia, az RTL Klub híradósa:

„Az egyik visszatérő álmomban nincs kép, csak érzések. Képtelenség szavakkal leírni. Illatokat, ízeket érzek, tapintás, szaglás útján érzékelek, viszont nem látok semmit. Érdes felületet tapintok, keserű íz van a számban. Úgy tudom, a magzati álmok ilyenek. Nem jó, de nem is félelmetes.

Gyakran álmodom olyan irreális dolgokról is, melyek egyértelmű, hogy sosem történhetnek meg. Előfordul olyan is, hogy az álom egy bizonyos pontján megmérem a vércukorszintemet, és beadom magamnak az inzulint. Úgy tűnik, ezt még alvás közben sem felejtem el soha.”


Dr. Parádi József álomfejtő elemzése:

„A kép nélküli, csak az érzésekről szóló álmok befelé visznek, a benső térbe. Érzékenység és bátorság kell ahhoz, hogy valaki belülre kerüljön, mert itt csak saját maga lehet. Érdemes elgondolkodni azon, hogy milyenek ezek az illatok: kellemesek, frissek, vagy inkább dohosak, fülledtek? Milyenek az ízek és az érzések? Miért nem engedem magam elmerülni benne? Érdemes azt is megfigyelni, hogy az élet milyen szakaszaiban jelentkeznek ezek az álmok. Hol tart most az életem? Mi okozza a keserű ízt?

A második visszatérő álom esetében én azon gondolkodnék el, hogy miről vélekedek úgy, hogy ez velem sohasem történhet meg. Ez az álom arra bátorít, hogy engedjük el a fantáziánkat! Felmerül a kérdés, hogy Antónia nem kontrollálja-e túlságosan önmagát? És elengedi-e magát annyira, hogy megvalósulatlannak tűnő álmainak teret adjon?”






Zuhanás a végtelenbe

Noszály Sándor teniszező:

„Amíg aktívan versenyeztem, rengeteget utaztam. Volt, hogy egy év alatt nyolcvan különböző helyen ébredtem. Kinyitottam a szemem, és azt sem tudtam, hol vagyok. Talán ezért is álmodom gyakran, hogy repülőn utazom, és katasztrófahelyzetbe kerülünk. Zuhan a gép, de mielőtt bekövetkezne a tragédia, vége az álomnak, viszont nem ébredek fel. Az üldözős, menekülős álmok is gyakran visszatérnek. Futok, de nem haladok előre, mintha erős szél akadályozna a mozgásban.”


Dr. Parádi József álomfejtő elemzése:

„A visszatérő álmok esetében érdemes elgondolkodni, hogy az élet milyen periódusaiban térnek vissza, és miért éppen akkor. A szorongó álmok gyógyító álmokká változhatnak, ha jól bánunk velük. Gyógyítanak, ha elég őszinték vagyunk ahhoz, hogy észrevegyük a félelmeinket, és elég elszántak, hogy átmenjünk rajtuk. A tibetiek azt tanítják a gyermekeiknek, hogy elalvás előtt ébresszék fel a szívcsakrát, és annak szeretetteljes erejével fogadjanak mindent, ami éjszaka jön, így megtanulnak túljutni a félelmeiken.

Sándor álmai figyelmeztetőek. A repülős álom azt jelképezi, hogy van valami, amit nem hagy megtörténni az életében, mert „katasztrófának” tekinti.

Az üldözős álmok pedig azt jelzik, hogy valamit nem akar tudomásul venni, elfogadni. Érdemes feltenni magának az alábbi kérdéseket: mi lehet valójában az akadályozó, szembe fújó szél?”


Kíváncsi vagy Molnár Anikó és Németh Kristóf álmaira? Ha igen, kattints ide»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top