nlc.hu
Életmód
Téli huncutságok a havas lejtõkön

Téli huncutságok a havas lejtõkön

A télrõl, a hóról és a kikapcsolódásról szinte mindenkinek a síelés jut az eszébe. Pedig a síterepeken e remek téli sportágon kívül – pénztárcánktól és kedvünktõl függõen – egyéb izgalmas mozgástípusokból is választhatunk.





50 ezer Ft-ból: Pattanj kutyaszánra Szlovákiában!

A szlovákok egyik legkedveltebb síterepe – ami Budapesttől mindössze 200 kilométerre található – az elmúlt években látványos fejlődésnek indult. A 915-1403 méter magasságban lévő pályákon új felvonókat üzemeltek be, a jó hóminőséget pedig egyes helyeken hóágyúval is biztosítják. Az évek múltával Donovaly városközpontja is egyre jobban kivirul, sorra nyílnak az új pizzériák, szórakozóhelyek és szállodák. Ennek ellenére olcsón is lehet szállást találni, és a síbérlet ára sem igazán pénztárca-terhelő.

Igaz, Donovalyban mindössze 11 kilométernyi sípálya várja a vendégeket, de a sízés mellett számos érdekes sportlehetőség közül választhatunk. Annak, aki még nem próbálta, feltétlenül érdemes sífutó felszerelést bérelnie, és kisebb körútra indulnia a Donovaly környékén kialakított vízszintes sípályákon. A sífutás ugyanis a sportszakemberek egybehangzó véleménye szerint az egyik legjobb alakformáló mozgásforma! A bátrabbak a bobokhoz hasonló jégvályúban csúszó snowraftinggal vagy a siklóernyőzéssel is próbálkozhatnak; utóbbit akár képzett vezetővel, tandemezve is. Az állatok kedvelőinek pedig jó hír, hogy Donovalyban nagy kultúrája van a kutyaszánozásnak, amelynek rejtelmeibe minden érdeklődőt szívesen beavatnak.
és még…
www.parksnow.sk, tel.: 00421/48/4199-881
www.infodonovaly.sk, tel.: 00421/48/4199-900
www.ho.hu


100 ezer Ft-ból: Mássz a jégfalra Ausztriában!

A szomszédos Ausztriában is számos remek síterepet találhatunk. Közöttük is az egyik legizgalmasabb a karintiai, 2200-3122 méter magasan húzódó Mölltal gleccser, amelynek 50 kilométernyi sípályarendszerén nem csak állandóan jó minőségű hó, hanem rengeteg napsütés is vár ránk. A gleccser vonzáskörzetében lévő kis település, Mallnitz, és a fölötte tornyosuló Angkogel (2636 méter) további kellemes pályarendszerrel szolgál a sízőknek. De Mallnitzban egyéb szolgáltatásokkal is a vendégek kedvében járnak. Esténként nagy divat a ródlizás, amit egy korábban autók számára kiépített szerpentines úton gyakorolnak a sikongató, egymással jókedvűen versengő emberek. A szánkópálya sejtelmes fenyőerdőn vezet keresztül, aljában pedig gőzölgő forralt borral, és melengető röviditalokkal várják a csúszkálásban elpilledt vendégeket. Az extrém sportok kedvelői számára pedig egy különös ínyencséggel is szolgálnak a mallnitziak: a város szélén erős jégoszlopot „növesztettek”, hogy a vállalkozó kedvű emberek jégcsákánnyal a kezükben, hágóvassal a lábukon (természetesen kötéllel kibiztosítva) mászhassanak fel a jégfalon.

és még…
www.moelltal.at
www.flattach.at
www.austria.info/hu, tel.: 06 1/413-3920


További téli ötletekért kattints ide»





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top