nlc.hu
Életmód
Teljes gõzzel!

Teljes gõzzel!

Télen különösen jólesik visszahúzódni a forró szaunakabinba. A méregtelenítõ gõzfürdõtõl testünk felfrissül, bõrünk kitisztul, lelkünk lecsendesedik, fõként, ha betartjuk a szaunázás 10 aranyszabályát.





1. Előtte pihenj!
Nagyobb fizikai megterhelés után ne rohanj rögtön a feloldozó hőségbe. Ha előtte lazítasz néhány órát, szervezeted is jobban fog reagálni a szauna hatásaira.

2. Heti egy elegendő
Heti egyszeri szaunázással már elérheted a kívánt méregtelenítő hatást, ennyi még a legzsúfoltabb programba is beilleszthető.

3. Egyek, ne egyek?
Szaunázás előtt 1-2 órával már semmit ne fogyassz! Utána szomjúságodat ásványvízzel vagy gyümölcslével, éhségedet fehérjedús tejtermékekkel, hússal, vagy némi zöldséggel csillapítsd.

4. Lepedőbe csavarva
Ma már sok szaunába csak fürdőruha nélkül engedélyezett a belépés. Egy lepedőbe burkolózva viszont megóvhatod magad a fertőzésektől, elkerülheted a kéretlen pillantásokat, és a fürdőruha sem fog a testedre tapadni.

5. Orron be
A 70–80 Celsius-fok közötti forró levegő mentolos fuvallatként tisztítja és frissíti légzőszerveinket. Mindig az orrodon keresztül vedd a levegőt, és ha a forróság már égeti az orrcimpádat, kezedből tölcsért formálva és orrod elé téve szűrd ki az égető levegőt.


A többi alapszabályért kattints ide»




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top