Életmód

Pörögj, forogj, ahol nem törik!

Kipróbáltunk egy vezetési tréninget. Összecsomagoltuk a halált megvetõ bátorságot, az új kihívások keresését és az elszántságot, hogy kritikus helyzeteket könnyen megoldó profivá váljunk. Majd útra fel!





Te is az a fajta vagy, aki sikít, amikor férfiismerősei jéggé fagyott bevásárlóközpont-parkolókban érzik úgy, hogy itt az ideje ringlispílt játszani az autóval? Széleskörű felméréseim szerint egyébként szinte minden férfi ellenállhatatlan kényszert érez erre, különösen, ha a mellette ülő nőnemű egyedek élénk ellenállást tanúsítanak a mutatvánnyal szemben.

Szóval, ha te is ebből a sikítós fajtából vagy, akkor nem fogod élénk érdeklődéssel szemlélni a vezetési tréning elején lejátszott videót. A balettozó BKV-buszok látványa az oktató szerint önbizalomra sarkall (ha ő nem borult, te sem fogsz…), de azért, lássuk be, ez csekély vigasznak tűnik. Ezen a ponton nincs mit tenni: jöjjön a jó öreg, beléd nevelt önfegyelem. Hasznos mantra: nem, nem szaladunk el, nem szaladunkel, nemszaladunkel!

A tréning gyakorlatait úgy építették egymásra, hogy az első feladatok elaltassák gyanakvásodat. Az első pörgés így már kicsit nyugodtabb hangulatban fogad. Nagy önbizalomra tettél szert a vízfal előtti megállásból, akár félig csúszós úton, ugye? Na várj csak, fogsz te még pörögni!








Kattints a képre!
Először félsz, aztán jó!


Igen. Ne szépítsünk. Az első pörgés az irányíthatatlannak tűnő autóval nem olyan jó élmény. Másodszorra viszont már belejössz, de legalábbis tudod, hogy túl fogod élni. Ez azért fontos szempont, ne tagadjuk!

Következik a második próba. Te is nőből vagy? Én, aki mélyen hiszek a nemek közti biológiai különbségekben, meg sem lepődtem, hogy ismét iránytévesztésben vagyok. Nekem ha az autóm feneke indul el jobbra vagy balra, és azt mondják, csúszásirányba kormányozzak, akkor is az autó orra az irány. Ilyenformán természetes, hogy rossz irányba kormányozol. De most, nyájas olvasó, hogy ezt a titkot is elárultuk, immár megkaptad a kulcsot minden feladatok legfélelmetesebbikéhez.

Már csak egy gond lehet. Te is hittél a gumiszervíznek? Neked is rosszabb a hátsó gumid, mint az első? Vigasztaljon a tudat, hogy a tréningvezető szakértő, és nem téged hibáztat.


Komolyra fordítva a szót

Én bizony kötelezővé tenném a kontrollált pörgést. Különösen az után, hogy a tréningről hazafelé tartva épp akkorát csúsztam a friss hóesésben, amitől máskor pánikba estem volna. Így, újdonsült Fittipaldiként rezzenéstelen arccal hoztam egyenesbe a kocsit. Ha nő vagy, te is belenézel a tükörbe, hogy ki látta, milyen ügyes vagy, ugye?

Csak egy baj van. Mehetek két új hátsó gumit venni!





Köszönjük a lehetőséget az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Centrumnak és az instrukciókat Pesoldt Ferencnek, aki kitartóan bíztatta a Fittipaldi-jelölteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top