Életmód

A karcsúság titka: FLEXI-bar

Új eszköz kezd egyre népszerûbbé válni a zsírégetõ és alakformáló órákon. A résztvevõk látszólag semmi megterhelõt nem tesznek, fekszenek vagy épp egyensúlyoznak, mégis folyik róluk a víz. A titok a FLEXI-bar.





Mulatságosnak tűnhet, ahogy a nyelvüket kidugva komolyan koncentrálva mozgatják a résztvevők a másfél méter hosszú vékony, rugalmas fémből készült kaucsuk végű rudat. Annyira összpontosítanak, hogy az edző kénytelen néha rájuk szólni: ne felejtsenek el levegőt venni! Próbáld ki, és rájössz, hogy valójában nem gyerekjáték, ami annak látszik – a koncentrációra tényleg szükség van.

Feszíts a hasad!

A kar izmaival kell lengésbe hozni a FLEXI-bart, ám utána a has- és a hátizmokra sokkal nagyobb szükség lesz. Akkor tudod mozgásban tartani az eszközt, ha megfeszíted az úgynevezett core-izmaid, vagyis azokat az izmokat, melyek a has- és medencetájéki mozgásokat stabilizálják és kontrollálják (a hasizmokról, a mély hátizmokról, a csípő- és medencekörnyéki és a farizmokról van szó). Ne kezdj el azon gondolkodni, mit csinálsz, ne próbáld tudatosan irányítani, mert abban a pillanatban kiesel a ritmusból. Ne aggódj, ha nem sikerül első próbálkozásra profin kezelni a FLEXIt. Próbálgasd bátran, és néhány perc után könnyedén rájössz a trükkjére.





Mindenképp próbáld ki a FLEXIt, ha

• Feszesebb, laposabb hasra vágysz
• Van mit javítani a testtartásodon
• Az ízületeidet nem terhelő zsírégető edzésen szeretnél részt venni
• Kitartásodat, állóképességedet akarod fejleszteni
• Szeretnél megszabadulni az állandó hát- és nyakfájástól



Vibrálj!

A karodat is érezni fogod az edzés végére, ám a legkeményebb munkát a has- és hátizmaid végzik. A felsőtest mélyizomzata rendszeres edzésének köszönhetően hamar észreveszed majd, hogy javul a testtartásod, csökkennek a hátfájdalmaid, jobban bírod a számítógép vagy az íróasztal előtti egész napos görnyedést, javul az állóképességed. A mozgó FLEXI-bar rezgését áveszik az izmaid is, javul a vérkeringésük, fokozódik az anyagcseréjük, erősödnek, könnyebben távoznak a lerakódott salakanyagok.






Mozogj a flexivel!

Ha már biztonsággal kezeled e rakoncátlan eszközt, változtass a kiinduló helyzeten. Egy lábon egyensúlyozva, ülve, állva, térdelve, hanyatt- vagy akár hason fekve, minden új pozíció új kihívást jelent, miközben a FLEXI-bar hatékonyan edzi a has- és medencetájéki izmokat. Következő lépésként kezdj mozogni a mozgó FLEXI-barral. Az első edzésen valószínűleg elképzelni sem tudod, hogy meg lehet csinálni, de néhány alkalom után akár egész kis koreográfiákat tudsz majd végigcsinálni úgy, hogy közben egy pillanatra sem esel ki a ritmusból.


Célzóna: a problémás testtájak

A flexi-bar mozgatása egész órán át tónusban tartja a leggyakrabban formálásra szoruló kritikus testrészeket. Mindeközben egyáltalán nem terheli az ízületeidet, fejleszti az állóképességed, a koncentrációs és koordinációs képességeidet. Ráadásul a pulzus az edzés egész ideje alatt a zsírégető tartományban tartható. Szinte mindenkinek érdemes kipróbálni ezt a különleges élményt nyújtó és hatékony alakformálást biztosító eszközt, ám terhes kismamák, gerincproblémákkal és magas vérnyomással küzdők feltétlenül tájékoztassák állapotukról az edzőt.






A FLEXI-bar edzés kipróbálható a következő edzőtermekben:

• Pasarét Fitness Club 1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.
• Colosseum Reebok Fitness Szabadidőközpont 1164 Budapest, Késmárk u. 15-17.
• Aréna Fitness Center Duna Plaza Bevásárlóközpont 1138 Budapest, Váci út 178.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top