nlc.hu
Életmód
Védd tudatosan!

Védd tudatosan!

Ne gondold, hogy csak a multik és a nagyipari vállalatok felelõsek a környezetszennyezésért, mi is ludasak vagyunk a dologban. Tanácsainkat követve tiszta lelkiismerettel hajthatod álomra a fejedet: sok mindent tettél a környezet megóvásáért.





Apró trükkök ezek, nem is igényelnek nagy munkát, és könnyen beépíthetők az életünkbe.

Nem bántja a szemedet?

Probléma: Évente személyenként kb. 400 kg háztartási szemetet termelünk, és akkor még nem is beszéltünk az ipari és mezőgazdasági hulladékról. Ezt a mennyiséget muszáj csökkenteni, illetve az újrahasznosítást növelni, különben előbb-utóbb belefulladunk a szemétbe.

Megoldás: Már egyre több helyen láthatunk szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, biztos van egy a te közeledben is. A szétválogatás könnyebben megoldható, ha beszerzel több szemetest, és már otthon elkülönítve gyűjtöd a szemetet. A szelektív gyűjtéssel megoldódhat az újrahasznosítás, és nem terheljük feleslegesen a környezetet. Vásárolj tudatosan, vegyen visszaváltható palackokat és környezetbarát anyagokba csomagolt termékeket.


A lakóhelyedhez legközelebb lévő hulladékgyűjtő szigetet megkeresheted a www.fkf.hu internetes oldalon.






Állati sorsok

Probléma:
Neked is van cicád, kutyád, esetleg más házi kedvenced? Ugye nem szeretnéd, ha valaki körömlakkot csöpögtetne cirmosod szemébe vagy savakat tesztelne foxidon? Pedig sajnos néhány kozmetikai nagyvállalat nem csinál ebből lelkiismereti kérdést, és állatokon próbálja ki az új fejlesztésű termékeket.

Megoldás: Ma már sok cég mond nemet az állatkínzásra. Sok vezető kozmetikai vállalat terméke közül választhatunk. Nyugodt szívvel használd a Clinique, az Oriflame, az Esteé Lauder, a Nivea, a Chanel, a Dior, az Avon szépítőszereit, ezeket garantáltan nem tesztelték állatokon.


További egyszerű de hatásos trükkökért kattints»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top