Életmód

A nõiesség titka

Az egyik leginkább nõies mozdulat, amikor valaki csillogó, illatos hajába túr. A haj amúgy is a nõi megjelenés koronája. De mi van akkor, ha nem csábítás a mozdulat célja?





Viszket?

Ugye milyen kellemetlen, amikor viszketni kezd a fejbőröd? Mégsem állhatsz neki csak úgy mindenki előtt vakarózni. Te is voltál már úgy, hogy rajtakaptad magad, hogy a munkahelyeden elmélyülten a hajadba túrsz a tollad végével? Hát elég kínos, minek tagadjuk. Jobb, ha megelőzöd az ilyen helyzeteket!

A megelőzésnek persze több útja is lehet. A legegyszerűbb talán az, hogy megszabadulsz a tollaktól. Így nem lesz mivel a hajadba túrnod. Ennél sokkal jobb azonban, ha a viszketés okát szünteted meg.


Hull a hó

A viszketésben az a rossz, hogy előbb-utóbb biztosan számíthatsz a korpa megjelenésére is. A viszketést ugyanis a fejbőr irritációja okozza, és ez a hámsejtek lelökődéséhez vezet.

A korpásodás a legtöbb esetben egyszerűen keletkezik. Amíg hideg van, elég ha nem szárítod meg rendesen a hajad reggel, és máris károsodnak a fejbőr hámsejtjei, majd néhány nap múlva lelökődnek. Ez szerencsére nem tart sokáig, na de néhány napra sem akarod, ugye?

A másik variáció, ha túl száraz a fejbőröd. Ezt szintén kiválthatja a hideg. Nyilván tapasztaltad már bőrödön máshol is, hogy amikor kiszárad, viszket. Ügyelj az ápolásra, használj nyugtató sampont, balzsamot, esetenként pedig hajpakolást.







A legrosszabb, ha a fejbőrön jótékony hatást keltő mikroorganizmusok egyensúlya felborul. Ilyenkor elszaporodhatnak a gombák, és agresszív korpásodást okoznak, igen kellemetlen viszketéssel körítve. A felület kifejezetten irritálttá válik, már akkor is, ha a korpa még nem jelent meg. Ilyenkor jön el az intenzív viszketés ideje.


Mi a teendő?

Ha súlyosan korpásodik a hajad, először is nem árt tisztázni az okokat. Most egy időre felejtsd el a radikális beavatkozásokat (dauer, festés stb.). A legelső teendőd a fejbőr megnyugtatása. Különösen ügyelj arra, hogy csak teljesen megszáradt hajjal menj a levegőre. Legjobb, ha este mosol hajat, és a meleg lakásban szárító nélkül hagyod megszáradni.






Használj speciális, nyugtató hatású sampont, amely a viszketést csillapítja. Ha szerencséd van, ezzel akár meg is oldhatod a problémádat. A Sunsilk avokádótejes nyugtató samponja egyszerre nyugtatja a fejbőrt, ami ettől fellélegezhet. Küzd a korpásodás ellen is. Külön előnye, hogy ellentétben sok más ilyen termékkel, a hajat ragyogóvá és jól formázhatóvá teszi.

Ha a jelenség hosszan tart, és nem múlik el az otthoni kezeléstől, legjobb, ha bőrgyógyászhoz fordulsz. Ha viszont sikeres az akciód, élvezd, hogy csak csábítási szándékkal túrsz majd hajadba.






Játssz velünk, és nyerd meg a Sunsilk ajándékait»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top