Hozzávalók (4 fő részére):
½ kg kis méretű burgonya
4 db apróra vágott metélőhagyma
félbevágott olívabogyó, kapribogyó
13 dkg fetasajt
apróra vágott petrezselyem
apróra vágott snidling
öntethez:
½ dl olívaolaj
3 db szardellafilé
5 evőkanál Globus Majonéz
1 evőkanál Globus Mustár
3 evőkanál joghurt
citromlé
só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítése:
Héjában puhára főzzük a burgonyát, leöntjük róla a vizet, és kicsit hűlni hagyjuk. Ezután meghámozzuk és egy nagyobb tálra helyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott friss, tavaszi metélőhagymát, olívabogyót (kapribogyót), feta sajtot, majd megszórjuk snidlinggel és petrezselyemmel. Finoman összekeverjük.
Az öntethez olívaolajat öntünk egy tálba, hozzáadjuk a citromlevet és a szardellafilét, majd alaposan összekeverjük. Ezek után belekeverjük a Globus Majonézt, Globus Mustárt, és joghurtot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az öntetet a meleg burgonyára öntjük, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.