nlc.hu
Életmód
Fahéjas-almás kiflik

Fahéjas-almás kiflik

Az alma és a fahéj bármilyen formátumban nyerõ párosítás. Itt éppen kiflibe bújtak.





Hozzávalók:

a tésztához:
• 25 dkg Rama margarin
• 50 dkg liszt
• 3 dkg cukor
• 1 db tojás
• 1 dl tej
• 1 kávéskanál só

a töltelékhez:
• 1,5 kg alma
• 10 dkg cukor
• fahéj
• porcukor


Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük.

Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.

A kifliket 2 cm-es távolságban, margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 ºC-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top