Életmód

Húsvéti sütés-fõzés

Ünnepekkor összegyûlik a család. Ilyenkor minden háziasszony szeret kitenni magáért, finomságokkal kényeztetni kicsiket és nagyokat.

Sok helyen ez ráadásul egy komoly próba is. Az idősebbeknek remek alkalom, hogy teszteljék a fiatalabbak süteménykészítési tehetségét, az ifjabbak pedig végre bebizonyíthatják: nekik is megy! A kudarc tehát megengedhetetlen.

A húsvét különösen alkalmas az ilyen bizonyításokra. Biztosan te is tervezgeted már, hogy milyen különlegességgel lepd meg az idősebb és tapasztaltabb nemzedéket. A hagyományos ételek választéka igencsak nagy. Süthetsz kalácsot, fonottat, sonkával töltöttet. Süthetsz lepényeket, belerejtett finomságokkal. Készíthetsz nyulakkal díszített krémes tortákat vagy éppen tojást imitáló finomságokat. Fő, hogy látványos és finom legyen.

Jártál már úgy, hogy a sok előkészület után a tészta mégis keményen, szárazon és laposan csücsült a tepsi alján? Hogy a krém csomós maradt? Hogy órákat kellett várnod, hogy a krémbe szánt zsiradék feldolgozhatóvá lágyuljon?

A „biztosan sikerülő” süteményeknek az odafigyelésen kívül egy nagy titka van: a jó alapanyagok. Hiába ugyanis a nagy igyekezet, ha nem működik az élesztő, romlott a tojás, vagy nem jó a margarin, akkor a sütemény sem lesz olyan szép és finom, mint szeretnénk. És akkor mi lesz a „vizsgával”?

A Rama margarin nem kevés jól sikerült étel titka! Használatával egyedülálló zamat költözik a süteményekbe. Krémekhez és tésztákhoz is elsőrendű alapanyag, könnyen simára keverhető. Ráadásul húsvétra ünnepi díszbe is öltözik, hogy még könnyebben észrevedd a boltok hűtőiben. Vedd meg a húsvéti tojásos csomagolású Rama sütőmargarint, és biztos lehetsz benne: a sütemény sikere már csak rajtad, és a vizsgáztatókon múlik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top