Mikor, mennyit és milyen csokoládét együnk?
Hetente 1-2 alkalommal kis mennyiségben nyugodt szívvel fogyaszthatjuk.
Mindig minőségi terméket válasszunk: minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb!
Ne főétkezések helyett együnk csokit, hanem inkább az étkezések után zárófogásként, desszertként!
Alkalmanként 1 adag ne egy egész tábla legyen, hanem egy szelet vagy néhány kocka.
Soha ne gyümölcsök és zöldségek helyett együnk csokoládét!
Amikor csokit eszünk, lassan majszoljuk, élvezzük az ízhatást!
Ha mégis lelkiismeret-furdalást érzünk néhány falat csoki elfogyasztása miatt, menjünk el tornázni, futni, vagy sétáljunk 30 percet a szabadban!
A legtöbb antioxidáns az étcsokoládéban van: kétszer annyit tartalmaz, mint a tejcsokoládé.
Az antioxidáns és a zsírsavbevitel is pozitív irányba változik, ha olajos magvakkal, gyümölccsel együtt esszük.
Ha lehangoltak vagyunk, a csokoládéból elég egy-két kocka, hogy felfrissüljünk, és jobban érezzük magunkat. Bizonyított tény ugyanis, hogy a csokoládé a kakaóbab egy bizonyos hatóanyaga nyomán fokozza a boldogságérzetet
A tejet nem tartalmazó étcsokiban nincs koleszterin.
A kakaóbabban található flavonoidok gátolják az öregedésért is felelős szabad gyökök képződését.
Testedzés közben, különösen állóképességet igénylő tevékenységek során, jelentősen növelhető a teljesítmény, ha megfelelő mennyiségű szénhidrát áll a szervezet rendelkezésére. Sok sportoló szívesen fogyaszt édességet, csokoládét energiakészleteinek feltöltéséhez, különösen edzés és versenyek során, amikor főtt étel fogyasztására nincs mód.