nlc.hu
Életmód
Túrós pite meggyel

Túrós pite meggyel

Szintén egy megszokott süti megbolondított verziója a túrós meggyes pite. Még a színe is milyen szép!

Hozzávalók egy 36 x 22 x 5 cm-es tepsihez:






A tésztához:
• 15 dkg Rama margarin
• 35 dkg liszt
• 1/2 csomag sütőpor
• 10 dkg porcukor
• 2 db tojás sárgája
• 4 evőkanál rum

A töltelékhez:
• 13 dkg cukor
• 2 db tojás
• 2 db tojás fehérje
• 1 csomag vaníliás cukor
• 50 dkg túró
• 35 dkg meggybefőtt (kompót)
• 1 db citrom reszelt héja

Nehézségi fok: alacsony
Elkészítési idő: 1 óra


Elkészítjük:

Egy tálba tesszük a lisztet, sütőport, cukrot és margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot, gyorsan tésztává gyúrjuk, ezután legalább fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

A rátéthez főzőkanál segítségével összekeverjük az áttört túrót, a cukor felével, a tojások sárgájával és a citrom reszelt héjával. Jól összedolgozzuk, ezután a masszához hozzáadjuk a cukor másik felével felvert tojásfehérje habot. Óvatosan átkeverjük.

A tésztát két részre osztjuk és sodrófával a tepsi méretére (36 x 22 cm) nyújtjuk. Az egyik réteget a margarinnal kikent tepsi aljára fektetjük. Erre terítjük a túró feltétet, rárakjuk a jól lecsepegtetett meggyet és befedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 170 foknál kb. 45 percig sütjük. A kihűlt pitét felszeleteljük és megszórjuk cukorral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top