nlc.hu
Életmód
Öngyógyítás hasmasszázzsal

Öngyógyítás hasmasszázzsal

Gondokat okoz, hogy lassú az anyagcseréd? Bõrproblémáid vannak? Rossz az emésztésed? Tarts velünk, és próbáld ki a kínai gyógyítás egyik hatékony módszerét, a Tuina-masszázst!





A több mint 2000 éves masszázsfajta a kínai gyógyászatból került át Európába – jelentése: tui = nyomni, na = csavarni – , célja a test energiaáramlásának stimulálása és az energiablokádok feloldása.
Az emberi testet a kínai gyógyítók energiapályák, meridiánok hálózataként képzelik el. Ezek a meridiánok szállítják a Csinek nevezett életenergiát a testben. Az energia áramlását viszont gyakran blokádok hátráltatják, ilyenkor a test kibillen az egyensúlyi állapotból, és különféle panaszok, betegségek lépnek fel. Ha meg akarjuk gyógyítani ezeket, a lehető leggyorsabban vissza kell állítani az energia zavartalan áramlását.


Csavarás, gyúrás, csipkedés

A Tuina a meridiánok meghatározott pontjaira gyakorolt nyomó mozdulatokkal oldja fel a blokádokat, technikájához a csavaró, gyúró és csipkedő mozdulatok is hozzátartoznak.
A masszázs egyik legnagyobb előnye, hogy gyógyító hatása nem korlátozódik bizonyos szervekre, hanem képes az egész test öngyógyító képességét aktiválni. A Tuina technikája légzési és emésztési zavarok esetén egyaránt hatásos. Jó a mozgásszervi problémákra és izomfájdalmakra, például a teniszkönyökre. Az idegrendszeri gondok kezelésére is alkalmas, de a tipikusan női panaszokat, mint például a PMS-t is enyhíti.


Változás négy hét alatt

Aki beilleszti ezt a masszázst a mindennapi testápolási rutinjába, négy hét után jelentős változásokat tapasztalhat magán. Lássuk a legfontosabb lépéseket!

Simogasd a hasadat!
Fektesd egymásra a két kezed (a jobb kezed legyen alul, a bal pedig felül), és enyhe nyomással írj le köröket a köldököd körül. Ezután terjeszd ki a mozdulatot az egész hasadra. Írj le harminchat kört az óramutató járásával megegyező irányban, majd visszafelé is. Akkor csinálod jól, ha érzi, hogy belül felmelegszik a hasad. Morogni kezd a gyomrod? Ez teljesen normális, mivel a masszázs gyorsítja az emésztést.

Űzd ki a vizet!
A köldök alatt körülbelül kétujjnyival helyezkedik el egy fontos energiaforrás: „a Csi tengere”. Gyúrd ezt a pontot a középső vagy a hüvelykujjaddal, körkörös mozdulatokkal. Írj le 36-72 kört, ez elvezeti a testből a felhalmozódott vizet.

Gyorsítsd az áramlást!
A gyomor csomópontja a következő pont, amelyet érdemes kezelésbe venned. A derék magasságában, a köldök és a mellcsont legalsó pontja között egy képzeletbeli vonal helyezkedik el. Ahhoz, hogy az egész testben harmonikus legyen az energiaáramlás, ezt a területet kell a hüvelyk- és mutatóujjal hatszor átgyúrni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top