Életmód

Fuss egy kûrt a karcsúságért!

Mindig vágyakozva nézted a jégen kecsesen suhanó mûkorcsolyázókat? Most te is a jég királynõjének érezheted magad, ráadásként közben az alakodat is formálhatod, ha kipróbálod a slide-ot.





Egy fehér műanyag szőnyegen muris mamuszban ide-oda csúszkáló, vigyorgó résztvevők – ugyan mi lehet ebben olyan nagy ördöngösség? És miért izzadnak? – kérdezheti a felkészületlen edzeni vágyó mindaddig, míg maga is az edzőcipőjére nem húzza az ominózus mamuszt, és meg nem próbál átcsusszani a már említett műanyaglap egyik végéből a másikba. Ekkor éri az első meglepetés: a dolog korántsem bonyolult, ám annál több erőbedobást igényel. Másodszor akkor kapja fel a fejét minden „első slide-os”, ha meghallja az egymás után felhangzó zenéket.







Feltétlenül vegyél részt egy slide órán, ha

• Valami új, szokatlan mozgásformával akarod színesíteni az edzésedet.
• Úgy érzed, has-, csípő- és popsitájékon rád férne egy kis alakformálás.
• Szeretnéd átélni a korcsolyázás élményét hideg és állandó orrfújás nélkül.
• Nem vagy a bonyolult koreográfiák híve, egyszerű, könnyen követhető órán szeretnél részt venni.
• Síelni készülsz, és szeretnéd begyakorolni a mozgásanyagot, vagy felkészíteni az izomzatod.
• Szereted a bulizós slágereket.

Tuti buli

Pörgős rock and roll, hangulatos tangó, pattogós csárdás, Komár Laci és a Gyöngyhajú lány meglepő egymásutánja teszi egészen különleges hangulatúvá a slide órákat. Olyanná, mintha egy valódi kűrt futnál a jégen. A zene jellege és tempója adja, hogy a hol gyorsabb, hol lassabb ütemre végzett mozgás váltakozva aerob erősítő jellegű, így egy komplett intervall-edzést tesz lehetővé. És azt is biztosítja, hogy a figyelem egy percre se lankadjon.


Popsi-parti csúszkálva

A hangulatos, játékos forma segít megfeledkezni arról is, hogy a csusszanások közben kőkemény fenék-, csípő- és combformáló gyakorlatokat végzel. Kívülről mindez táncnak, könnyed szórakozásnak látszik, ám közben olyan izmok dolgoznak, amelyeknek létezéséről eddig talán sejtelmed sem volt. Guggolások, kitörések, lábzárások és -csúsztatások, csupa ismert gyakorlat egy kicsit más formában. Meg sem kell emelni a lábaidat, elég, ha például annyit teszel, hogy szétcsúsztatod terpeszbe, majd igyekszel lendületvétel nélkül, pusztán az izmok megfeszítésével összezárni őket. Tíz ismétlés, és garantált a másnapi izomláz a combod belső részében.






Adjunk a hasizmoknak!

A slide csúszós felülete ideális segédeszköze a legkeményebb hasizomgyakorlatoknak is, de a fekvőtámaszt is alaposan „megbolondítja”. Ezeknél a gyakorlatoknál azt használják ki, hogy a csúszós felületen már az egyensúly, a különleges testhelyzet (mint amilyen a fekvőtámasz) megtartása is komoly erőfeszítést igényel. Fokozottan dolgoznak a has- és a hát izmai, de bevetés alatt vannak a far, a comb, sőt a kar izmai is. A hagyományos hasprés-gyakorlatot is különlegessé teszi egy kis csúszkálás a lábakkal, hát még az, hogy közben azt dalolhatod a többi résztvevővel együtt, hogy sajtból van a hold!






A slide edzés kipróbálható, és az eszköz akár otthonra is megvásárolható a Roxan Wellnessben Budapest V. Akadémia u. 11. Tel.: 06-1/311-6282

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top