Életmód

Ideális testsúly egy életen át

Kutatások szerint az emberiség jó része erre vágyik. Az egyedül üdvözítõ módszerek száma végtelen. Dr. Phil McGraw könyve is ezzel kecsegtet. Lássuk, mit kínál!




Ha nem is olvassuk el a címet, a címlapon díszelgő mérleg-számskála máris kilóinkra figyelmeztet. A könyv sikerességére pedig a mostanában nálunk is egyre növekvő impozáns eladott példányszám (3 millió!) a bizonyíték. Ezek után hogyan állhatnánk ellent? Igaz, kicsit elgondolkodtatott minket az író fotója, aki a címoldalról ökölbe szorított kézzel biztosít a sikerről. De ne akadjunk fenn kis semmiségeken!

A kötet kellemes meglepetést tartogat: nem sanyargató diétáról szól. Sőt, egészségügyi szempontból meglepően korrekt mai világunkban. Nem kell elhagynunk kedvenceink fogyasztását, sokkal inkább a lelki átállás és életmódváltás a cél. Külön meglepetés, hogy még arra is felhívja a figyelmet: saját alkatunkból nem bújhatunk ki! És ha ezt elfogadtuk, már mehetnek is le a kilók!

Kár, hogy az európai emberek számára ez a mégannyira hasznos és jó szemléletű könyv sem élvezhető túl lelkesítő amerikaisága miatt. Kicsit úgy érezzük magunkat tőle, mintha egy “ideálistestsúly-szektába” kerültünk volna, és inkább menekülőre fogjuk. Szomorú, mert valóban az egyik legjobb kötetnek tűnik, ami a témában született!


A könyv a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg, 1999 forintért kapható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top