nlc.hu
Életmód
Figyelj szexciklusodra!

Figyelj szexciklusodra!

Szárnyalóvá teheted szerelmi életed, ha megérted, miért van a libidód egyszer a csúcson, máskor a mélyben. Szexciklusod megfigyelésével tudatosabban irányíthatod vágyaidat.

Biztosan észrevetted már, hogy egyik este szívesen összebújnál kedveseddel, más éjszakákon inkább begubózva feküdnél ágyadban, egyedül. Nos, míg a férfiak hormonháztartása napról napra ugyanolyan, és bárhol, bármikor képesek a szexre, addig a mi hormonjainkat egy 28 napos periódus uralja. Ezalatt drasztikusan nőhet, illetve csökkenhet a szex iránti igényünk.







1-11. nap: Lassú felpörgés

Ha a menstruáció véget ér, a szexhormonok takaréklángon égnek, de ez nem jelenti azt, hogy vágyaink örökre eltűntek. Bár egyesek hallani sem akarnak menstruáció idején a szexről, mások egyenesen bolondulnak érte. A menstruációt megelőző tünetegyüttes, a PMS idején ugyanis sokunknak rossz a közérzete, és amikor végre megindul a vérzésünk, akkor a szeretkezéshez is megjön a kedvünk. A 6-11. napon hormonszintünk emelkedni kezd, és a testünk felkészül egy esetleges terhességre.

Szerelmi jótanács: Fantáziálj!

Ha szeretnél szeretkezni, de problémáid vannak azzal, hogy ráhangold magad, kezdj esti fantáziálásba. Még tusolás közben képzeld el önmagad és partnered izgalmas helyzetekben, és meglátod, valóban fel fog forrósodni körülötted a levegő. A kutatók szerint ugyanis a szexről való fantáziálás serkentőleg hat a nemi vágyra.


12-16. nap: Mágnesként működünk

A 12. napon lehet, hogy kedved szottyan mindenféle különleges pozitúrát kipróbálni a pároddal. Ez azért van, mert a hormonszinted egyre csak emelkedik. A 14-16. napig feltehetően bekövetkezik a peteérés, és ki leszel éhezve a szexre. Természetes is, hogy szeretkezésre vágysz, hiszen génjeinkbe van kódolva a fajfenntartási ösztön. Ezekben a napokban akár teherbe is eshetsz, úgyhogy ha ezt túl korainak vagy alkalmatlannak éreznéd, mindig szem előtt kell tartanod a megfelelő fogamzásgátlást. Ebben az időszakban az ösztrogén hatására a bőröd is ragyogóbb lesz, a melled feszesebbé válik, így a legjobb formádat mutatod, és szinte mágnesként vonzod magadhoz a férfiak tekintetét.

Szerelmi jótanács: Legyél aktív!

Előnyös, ha kedveseddel még a munkába indulás előtt szeretkezel egyet, vagy valami izgalmas újdonságot, például szerepjátékot próbálsz ki vele. Ha egyedül vagy éppen, örömet szerezhetsz magadnak is. Ilyenkor ugyanis bármilyen szexuális aktivitás csak jót tesz a testünknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top