nlc.hu
Életmód
Jól döntöttek

Jól döntöttek

Mindannyiunk életében elõfordult már, hogy olyan döntést kellett hoznunk, melyet a környezetünkben lévõk nem értettek meg. Összeállításunk neves szereplõi hasonló helyzetükrõl vallanak.





Egyedül énekel

Zsédenyi Adrienn énekesnő fiatal kora ellenére már kétszer szabott új irányt életének – ehhez pedig komoly döntések kellettek.
„Drámatagozatos gimnáziumba jártam, dédelgettem is magamban színészi ambíciókat. Felvételiztem a főiskolára, a harmadik rostavizsgán azonban már nem jutottam át, ám ez nem szegte a kedvemet, kerestem tovább a helyem. Dolgoztam a Független Színpadon, a Krétakör Színházban, de éreztem, nem erre vágyom igazán, valami több kell.

Tizenöt éves korom óta énekelek, nem kellett sokat várnom, hogy rám találjon a felismerés: a zene az én világom. Szerencsére volt merszem váltani. Akik egy kicsit is ismerik énekesi pályámat, tudják, a Cotton Club Singers együttessel, amelynek alapító tagja voltam, sikeres éveket töltöttem el. Szép volt, mondhatnám azt is: ajándék a sorstól.”

A döntés
„Hat esztendő után egyszer csak úgy éreztem, nem azért kaptam a tehetségemet, hogy ne lépjek tovább. Vállalnom kell, hogy egyedül állok a színpadon, és énekelek. Amikor ezt végiggondoltam, már nem volt kérdés, hogy merre tovább.”

Kockázat
„Számomra föl sem merült, hogy mi a rizikója a döntésemnek. Bizonyára sokan gondolták, hogy szakmai öngyilkosság otthagyni az együttest, és anyagilag sem kifizetődő – ám bennem ez föl sem merült. Nem pénzkérdés, hogy mit tesz az ember. Akkoriban azt éreztem, hogy a vágyaimat alárendelem a csapat érdekeinek, és ez számomra már teher.”

Segítség
„A férjem nagy erőt adott a döntésemhez, és egyben fölnyitotta a szemem, amikor azt mondta, nem tudná nézni, hogy boldogtalan vagyok. És nem bánhatjuk majd idős korunkban, hogy nem volt bátorságom megtenni, amit a szívem diktált. Példa is volt előttem, hiszen baráti körünkből többen is végigvitték egy-egy merész elhatározásukat, én őket hétköznapi hősöknek tartom ezért.”

Eredmény
„Eleinte nagyon nehéz volt. Szóltam a lemezkiadóknak, hogy itt vagyok, de úgy nézett ki, senkit nem érdekel egy nő, akinek van hangja, van múltja. Végül a Warnernél többször is leültünk beszélgetni, mondták: méltányolják, hogy mekkorát kockáztatok, adnak egy esélyt. Ebből lett 2002 szeptemberére az első albumom, a Szeress most!, ami mára platinalemez. Tavaly novemberben következett a második album, a Zséda-vue, amiből mostanra aranylemez lett, és rajta van a Csudafilm főcímzenéje. Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy a film rendezője, Ragályi Elemér felkért erre a feladatra.”


Érdekel mások története is? Kattints ide»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top