Hozzávalók:
5 dkg füstölt kenyérszalonna vagy bacon
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
20 dkg zöldbab /friss vagy mirelit/
1 db babérlevél
1 tk morzsolt tárkony
1 tasak Knorr Húsleves eperlevéllel
1 ek tejföl
1 paradicsom
Elkészítés:
A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, a tűzre visszatéve pár pillantig pirítjuk, majd hozzádajuk a zöldbabot, babérlevelet, kevés vizet. Félpuhulásig pároljuk, majd rászórjuk a morzsolt tárkonyt, felöntjük 1 liter forró vízzel és hozzáadjuk a tasak tartalmát. A tasakon olavsottak szerint készre főzzük a levest. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt és a hámozott kiskockára vágott paradicsomot. Még frissebbé varázsolhatjuk levesünket ha finomra vágott, friss, cserepes tárkonylevéllel szórjuk meg tálaláskor.
Elkészítési idő: 15-30 perc
További receptek: www.knorr.hu