nlc.hu
Életmód
Adni jó!

Adni jó!

Ilyenkor, adóbevallás táján számtalan civil szervezet várja egy-egy százalékunkat. Szívesen adjuk, hiszen a gyerekekért, az idõsekért, és még ezer dologért fontosnak érezzük.





Az egy százalék első évében, 1999-ben 3 milliárdot, tavaly már majdnem 7 milliárdot adtunk a civileknek. Legtöbbet a nevelésre, oktatásra szántunk, aztán a tömegsport következett, majd a kultúra, negyedik helyen a sorban az egészégmegőrzés szerepelt, a környezetvédelem pedig a sor végén állt. Mivel a kedvezményezett alapítványok működési költségeiben nagy szerepet kapnak az egy százalékok, ezért fontos, hogy éljünk felajánlói jogunkkal!





A nyilatkozatot lezárt, normál méretű borítékba kell elhelyezni. A nyilatkozatnak a borítékkal azonos méretű lapon kell lennie, de nem szükséges a formanyomtatvány. A borítékra rá kell írni az adózó nevét, lakcímét, adóazonosító jelét.
Szerkesztőségünk tagjainak is nagy fejtörést okozott az, hogy a rengeteg fontos

szervezet közül kinek ajánlják fel azt az egyetlen százalékot. Mi az alábbi alapítványokat és tevékenységeket támogatjuk. Ha valamelyiket szívesen támogatnád te is, akkor elég csak kinyomtatnod a rendelkező nyilatkozatot, és azt borítékba téve az adóbevallásoddal együtt postáznod!





• Jakab Kriszta (főszerkesztő)


Spirituart Jóga Alapítvány  (adószám: 18079492-1-41)


“Olyan alapítványról van szó, amelynek küldetése, hogy a jóga minél több emberhez eljusson, és amelynek munkájában mindenki önzetlenül, szolgálatként vesz részt.”


www.spirituart.hu


Nyomtatható rendelkező nyilatkozat






• Patkó Ágnes (senior szerkesztő)


Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület
(adószám:18060339-1-42)


“Megdöbbentőnek tartom, hogy hetente meghal egy ember családon belüli erőszak miatt, és gyakorlatilag nem veszünk róla tudomást. Mindenki, aki felhívja a figyelmet arra, hogy a nők erőszaknak lehetnek kitéve, igazi támogatást igényel.”


www.nane.hu


Nyomtatható rendelkező nyilatkozat






• Rácz Brigitta (projektmanager)

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (adószám:19002464-2-42)


“Nem látni azt, hogy nyílik az orgona, csak az illatát érezni… Eltévedni, és kiszolgáltatottan segítségre várni, merre visz tovább az út… Soha meg nem tudni, hogy milyen a végtelen, azúrkék tenger… Könyvet csak hallgatni, nem kézbe venni…
Vakon születni és vakon élni:
nekem, „látónak” félelmetes, nyomasztó, sötét álom.
Nekik, „vakoknak” természetes, de sok-sok kényelmetlenséget okozó állapot, amit ezer praktikummal igyekeznek megoldani.
A megoldásban szeretnék legalább egy pirinyót segíteni. “


http://mvgyosz.budapest.hu


Nyomtatható rendelkező nyilatkozat






• Majoros Krisztina (képszerkesztő)

Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány
(adószám:18356076-1-03)


“Igazi szívfájdalom egy kisgyereket betegnek, szenvedőnek tudni. Kiszolgáltatottak és védtelenek, különösen, ha egy olyan rettegett kór támadja meg őket, mint a rákbetegség.  Remélem a tudomány napról-napra többet tud tenni a gyógyulásukért! Szeretném legalább ennyivel megkönnyíteni a harcukat… Jószándék-Szeretet-REMÉNY.”


www.daganatosgyermekekert.hu


Nyomtatható rendelkező nyilatkozat






• Doba Éva (webszerkesztő)

Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület
(adószám: 19011510-1-42)


“Az egyesület célja az, hogy a filozófiát mint életmódot újból felelevenítse. A változatos témákban hetente tartott előadások és kurzusok filozófiai gondolkodásra ösztönöznek és arra tanítanak, hogyan kövessük tetteinkkel a felismert igazságokat.
Az egyesület különböző tevékenységekkel élteti az embert és a környezetet egyaránt. Természetvédelmi és társadalmi segélyakciókat szerveznek Budapesten, Szegeden és Győrött. A Meseház gondosan válogatott mesékkel egyéni képességek fejlesztésére, illetve a gyerekek közti együttműködésre helyezi a hangsúlyt, több nevelőotthon és kórház rendszeres látogatója. Kiadójuk irodalmi, tudományos és filozófiai jellegű műveket jelentet meg, tizenegy éve minden évben Történet- és mesepályázatot rendeznek. Programjaikkal többek között részt vesznek a Művészetek Völgye Kulturális Fesztiválon, illetve a Sziget Fesztiválon.
A tanulás, megismerés mellett lehetőséget adnak a másokkal, másokért együtt végzett önkéntes cselekvés örömére. Aktivitásukkal megmutatják, hogy a filozófia nem unalmas, nem elvont, nem száraz, hanem – alkalmazva és élettel telítve – a tudáshoz és boldogsághoz vezető út!”


www.ujakropolisz.hu


Nyomtatható rendelkező nyilatkozat






• Szili Zsófi (szerkesztő)

“Hippoterápia” Gyógylovaglás és Lovastorna Alapítvány
(adószám: 18046612-2-42)


“Két igazán meghatározó dolog van az életemben: az egyik az állatok feltétel nélküli szeretete és tisztelete, a másik az elesetteken való segíteni akarás.
Hiszek az emberek és az állatok közti kapcsolat erejében, mely mindenkinek lelki megnyugvást, kiegyensúlyozottságot, ezáltal mentális és testi felfrissülést jelent, ami a sérült emberek számára ugyanolyan fontos, mint egészséges társaiknak.”

www.hippoterapia.hu






• Vargha Zsuzsa (szerkesztő)

Baltazár Színház Alapítvány (adószám:18091698-1-14)


“A játék öröm, az ember pedig örömre született. A Baltazár Színház olyanoknak adja a játék örömét, akiktől betegségük okán a konvenciók, a szelíd értetlenség, az ostobaság elvette. Mindenkinek joga van játszani és örömmel élni. Az ő munkájuk fontos munka, az egy százalékommal ezt szeretném erősíteni.”


www.baltazarszinhaz.hu


Nyomtatható rendelkező nyilatkozat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top