Életmód

Génháború?

Genetikailag módosított élelmiszerek. Gyönyörû zöldségek a piacon, betegségeknek ellenálló gabona. Allergiát kiváltó fehérjék olyan növényekben is, ahol nem várnánk. A géntechnológia akkor most jó nekünk vagy inkább rossz?





Manapság egyáltalán nem könnyű eldönteni az egészséges életre vágyóknak, hogy mivel is tesznek jót maguknak. Amíg barnára színezett kenyerek kerülnek a boltok polcaira, és tejnek álcázott reggeli ital lapul a hűtőkben, legjobb, ha igazán résen van az ember. És főleg, ha tájékozódik!

Úgy tűnik, egészségünket már nem bízhatjuk azokra, akik elvileg felelősek érte. Szerencsére egyre több könyv foglalkozik az élelmiszerek rejtélyeivel. Persze a könyveknél is nehéz elkülöníteni, hogy melyiknek hihetünk.

Tóth Gábor Génháború című könyve igyekszik minden oldalról megközelíteni a géntechnika előnyeit és hátrányait. A végkövetkeztetés pedig: mi, fogyasztók határozhatjuk meg, hogy mi kerül a boltok polcaira, mégpedig tudatos döntéseinkkel!

Tájékozódjunk tehát, és döntsünk!





Tóth Gábor: Génháború
Pilis-Vet Kiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top