Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
A szószhoz:
2 dl Globus ketchup
4 dl húsleves
2 evőkanál méz
1-2 evőkanál keményítő
½ citrom leve
½ kávéskanál chili por
A tésztához:
2 tojás
½ kávéskanál őrölt koriander
Liszt, só, bors, olaj
A szósz: keverjük össze a ketchupot a mézzel, adjuk hozzá a forró húslevest, a chilit, a citrom levét, sót, és forraljuk össze. Kevés hideg vízben keverjük ki a keményítőt, és azt is keverjük a szószhoz, főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
A csirke: két tojás sárgájából, vízből és a lisztből készítsünk sűrű palacsintatésztát, melyet a felvert tojásfehérjével lazítunk. Szórjuk bele a koriandert, sózzuk meg kissé, majd mártsuk bele a vékony csíkokra vágott csirkemellet és bő, forró olajban süssük ki. Chilis szósszal tálaljuk.