Életmód

Bundás csirkemell csíkok

Egy kis ketchupos szósz csodákat mûvel a csirkemellel. Könnyen és gyorsan elkészíthetõ.

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

A szószhoz:
2 dl Globus ketchup
4 dl húsleves
2 evőkanál méz
1-2 evőkanál keményítő
½ citrom leve
½ kávéskanál chili por

A tésztához:
2 tojás
½ kávéskanál őrölt koriander
Liszt, só, bors, olaj


A szósz: keverjük össze a ketchupot a mézzel, adjuk hozzá a forró húslevest, a chilit, a citrom levét, sót, és forraljuk össze. Kevés hideg vízben keverjük ki a keményítőt, és azt is keverjük a szószhoz, főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

A csirke: két tojás sárgájából, vízből és a lisztből készítsünk sűrű palacsintatésztát, melyet a felvert tojásfehérjével lazítunk. Szórjuk bele a koriandert, sózzuk meg kissé, majd mártsuk bele a vékony csíkokra vágott csirkemellet és bő, forró olajban süssük ki. Chilis szósszal tálaljuk.






 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top