Életmód

Joci, a sportbarát házimackó, és Flora, a szívbarát majonéz találkozása

Jociról az olvasó rég hallhatott, így pár mondatban felelevenítem az elmúlt három hónapban vele történteket. Joci egy túlméretes termetû, hatalmas szívû ötvenes...






A hasán keresztül könnyen vezethető, amit Karola, a felesége jól tud. Azonban nagy felelősségtudattal rendelkezik, ezért aztán őrült hajszában van, hogy családjának mindent megadjon, és ez a stressz, no meg a koleszterindús táplálkozás az egekbe repítette a koleszterinszintjét. Aggódó neje és Kollár doki, a régi focicsapatbeli cimborából lett háziorvos ráneveli Jocit az egészségesebb életmódra, és a koleszterinszintjét rendbetevő Flora pro.activ margarinnal együtt ez Joci teljes életmódváltását eredményezte. (Erről a www.flora.hu  oldalon bővebben is olvashatsz.) Ennek egyik eklatáns példája, hogy Joci, aki még három hónapja sípoló tüdővel ért fel a harmadikra, most benevezett a kispályás focibajnokságra Kollár dokival és a régi focicsapatbeli haverokkal. De innen már beszéljen inkább Joci.

“Rémületes látvány volt újra látni őket. Sokukkal már rég találkoztam, és meglepődtem, mennyire hasonlóképpen elhanyagoltak, lepukkant fizikai állapotban vannak, mint én három hónapja. Amikor beültünk megbeszélni a „feladatot” a focipálya melletti, Sípcsontvédő névre keresztelt búfelejtőbe, elszomorodva láttam, hogy a csapat fele alkalmatlan komolyabb sporttevékenységre.

„Guriga” például a legjobb és leggyorsabb szélső volt régebben, nemrég viszont koszorúér-bántalmakkal vizsgálták ki. Már lábadozik ugyan, de elég makacs ember ahhoz, hogy orvosok véleményére ne adjon. Gondoltam, itt az idő, hogy



példát mutassak, mert Gurigára lehet hatni, csak ahhoz kitartás kell. Elmeséltem, hogy jártam nemrég, és mennyit segített az egészséges életmód abban, hogy ma simán lefussam őt, bármennyire is nehézkesebb voltam hozzá képest egész életemben. A zrikálás hatott, láttam, hogy elgondolkodik a dolgon, de hiába zümmögött a bogár a fülében, azért csak visszavágott, hogy nem túl ízletes ételeket jelent az egészséges táplálkozás. Ezzel hibát követett el, mert ugyanis kézből kontráztam és ahogy soroltam a jobbnál jobb kajákat, úgy kezdett pavlovi reflexként egyre éhesebbé válni a társaság. Azonban Guriga nem hagyta magát, ezért visszalőtt gyerekkori kedvencével, a majonézes sajttal töltött pulykaropogóssal, ami védjegye volt (anélkül nem volt hajlandó meccsre menni!).

Ez nekem is sok volt, ugyanis a majonéz nekem is nagy kedvencem, de megvontam magamtól, mert igen nehéz kaja. Ahogy hazaértem, el is mondtam Karolának, de rajta képtelenség kifogni: rögtön elém tette az új Flora majonézt, mert neki is pont ez járt a fejében aznap a bevásárlásnál, és mit ád a sors, éppen belefutott. Elolvasta, és megörült, hogy ezzel színesítheti az étrendemet, miközben óvja az egészségem, hiszen telítetlen zsírsavtartalma magas, omega-3 zsírsavban, folsavban, B6- és B12-vitaminban gazdag majonézt eszem.
Mindig tudtam, hogy Karolát nekem teremtette az Isten…”


A flora honlapja»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top