Életmód

Szívbarát majonéz: az egészséges ínyencség

Ezentúl nyugodt és egészséges szívvel ehetjük egyik kedvenc ételünket, a majonézt, hiszen új, szívbarát változata jótékony hatású összetevõi révén óvja szívünk és érrendszerünk egészségét...





Egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészséges táplálkozásra, azonban többen úgy gondolják, hogy megvalósítása kedvenc ízeinkről való lemondással jár.

Nem hiába értenek sokan egyet azzal, hogy az igazi konyhaművészet lényege: egyszerre finomat és egészségeset alkotni. Az ízekben gazdag ételek elkészítése könnyen megvalósítható, például a hazánkban is nagyon népszerű majonézzel, melyre azonban eddig nem tekinthettünk úgy, mint egészséges táplálékra.

Ezentúl egy olyan majonézt üdvözölhetünk konyhánkban, mely szívünk barátjaként az egészséges táplálkozás szerves részévé válik. Úgy élvezhetjük a majonéz ízeit, hogy közben szívünk és érrendszerünk egészségét is védjük. A jól ismert és kedvelt szívbarát margarin értékeit örökölve a szívbarát majonéz különleges összetevőinek köszönhetően nagy szerepet játszik szívünk és keringési rendszerünk épségének megőrzésében. A szívbarát majonéz is gazdag omega-3, valamint egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek jó hatással vannak a vér koleszterinszintjére, és bőséggel tartalmaz B6-, B12-vitaminokat, valamint folsavat. A B6- és B12-vitaminok, és a szintén a B-vitaminok családjába tartozó folsav segítenek keringési rendszerünk egészségét fenntartani: a folsav gátolja a koleszterin lerakódását, ezáltal jótékony hatással van érfalaink épségére. Az omega-3 zsírsavak hasonlóan szívvédő hatásúak: kulcsszerepük van az ideális vérnyomás kialakításában, és érfalaink egészséges rugalmasságának megőrzésében.


A majonéz közkedveltségét különleges ízének és változatos felhasználásának köszönheti: készíthetünk belőle salátákat, kínálhatjuk halak, húsok mellé, de egy egyszerű szendvicset is különlegessé tesz. A szívbarát majonéz sokszínű felhasználhatósága egyúttal arra is alkalmat ad, hogy kis lépésekben, de rendszeresen óvjuk és őrizzük szívünk és érrendszerünk egészségét.

A flora honlapja» 
















Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top