Életmód

Hozd ki magadból a nõt – az edzõteremben is!

Te is azok közé tartozol, akik azt gondolják, hogy egy stresszes nap után a feszültséget leginkább egy jó kis kick-box órán lehet levezetni? Itt az ideje, hogy újra átgondold, amit az aerobikról tudtál!




A legújabb trendek szerint a nőies, táncos mozgásformák egyre nagyobb szerephez jutnak az edzőtermekben, legyen szó alakformálásról, állóképesség-fejlesztésről vagy kikapcsolódásról. Az alakformáló órák mellett mind gyakrabban találsz dance (táncos aerobik), ¾ sztep, dance sztep, latin-aerobik órákat, vagy olyan különlegességeket, mint a salsa-aerobik, afro-dance vagy jammin cardio. Hogy mi a közös bennük? A tánc!

A legtöbben azért járunk edzőterembe, mert tökéletesebb alakra vágyunk, vagy hogy a nap során felgyülemlett feszültséget mozgással űzzük el. Nos, ezek az óratípusok épp erre vannak kitalálva. A folyamatos mozgás zsírégető tartományban tartja a pulzusod, a táncos elemek épp a problémás területeket dolgoztatják erősebben, a lépéskombinációk megtanulása eltereli a figyelmed mindarról, amiről szeretnél egy kicsit megfeledkezni, és mindeközben igazán nőiesnek érezheted magad.






Koncentrálni jó!


Sokan azért nem mernek bemerészkedni egy koreográfiás órára, mert egész nap figyelnek, koncentrálnak, nincs kedvük még az edzést is tanulással tölteni. Pedig egy számítógép előtt töltött nap után semmi sem frissít fel jobban, mint ha gondjaidról megfeledkezve csak arra figyelsz, amit épp csinálsz, kizárod magadból a mindennapi gondokat. Csak egy hangulatos koreográfia kell hozzá. Legyen tehát szó lépéskombinációkról vagy súlyzózásról, összpontosíts, és hatékonyabb, élvezetesebb lesz az edzés. Meglátod, ez a másféle, szokatlan odafigyelés nem teher lesz, hanem tökéletesen ellazít.






A táncos sportok olyannyira tért hódítanak, hogy a Nike az idei kollekcióját erre az alapötletre építette. Ha érdekelnek a ruháik és cipőik, amikben valóban kényelmesen táncolhatsz és mozoghatsz, kattints ide»
Nézz a tükörbe!


A tükör az aerobikterem egyik legfontosabb kelléke, a táncos órákon pedig szinte nélkülözhetetlen. Igyekezz úgy állni, hogy lásd magad, mert sokkal jobban feldob a tánc, ha látod, milyen szépen sikerül végrehajtanod egy-egy karmozdulatot, vagy milyen jól



mennek a szökkenések. Akkor se ess kétségbe, ha elsőre nem tudod tökéletesen megtanulni a lépéseket, vagy nem mutatsz olyan kecsesen, mint szeretnél: a tükör ilyenkor sem ellenség! Nézz csak bele, és máris ki fogod húzni magad, feszesebbek, pontosabbak lesznek a mozdulataid.






Légy magabiztos!






A táncos órákon amellett, hogy karcsúsodsz megtanulod használni a tested. A nőies mozdulatok az edzőtermen kívül is megteszik hatásukat. Néhány órai gyakorlás után nem csak az órákon mozogsz szebben, de javul a tartásod, rendezettebbek, kecsesebbek lesznek megszokott mozdulataid is. Az önbizalmadnak is jót tesz, hogy végre egy kicsit tanulhatod a nőiességet: meglátod, mekkora büszkeséggel fog eltölteni az első tökéletesen megtanult koreográfia, az első merészebb csípőcsavar, és az órák utáni jóleső izomláz. Kezdd el, és meglátod, minden lépéssel egyre varázslatosabb lesz az edzés – és te magad is!





Válassz órát a hangulatodhoz!

A táncos órák sem egyformák, a nőies mozgásformák közül is választhat mindenki hangulatának, temperamentumának megfelelőt.





• Dance, dance sztep, aero dance:
Dinamikus, pörgős órák, a bonyolult koreográfiák, pörgések-forgások rajongóinak ajánljuk.

• Salsa-aerobik, latin dance: Komoly lecke nőiességből, lazaságból, a fiesztahangulat kedvelőinek tökéletes kikapcsolódást nyújt.

• Jammin cardio: Inkább tánc, mint aerobik, és remek önbizalomnövelő, az ismert zenékre videoklipszerűen készülő koreográfiákat könnyű elsajátítani.

• ¾ sztep: Ha lazítani, kicsit meditálni vágysz, itt a helyed. Akár bonyolult, akár egyszerű a koreográfia, a különleges hangulatú, háromnegyedes zene egy más világba repít.

• Afro dance: A vérpezsdítő ritmusok, követhető koreográfiák és a hagyományos afrikai tánc elemei a különlegességek kedvelőit varázsolják el elsősorban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top