Életmód

A nagy hidratáló teszt

Végy egy vízhiányos bõrt, és próbáld meg jól hidratálttá tenni. Kipróbáltuk, milyen áron, milyen eszközökkel harcolhatunk a sivatagi tünetek ellen. Az eredmény nem is maradt el!




Már nyilván eléggé elborzasztóan ecseteltük a nem eléggé hidratált bőrre és tulajdonosaira váró szörnyűségeket. Annyira hatásos volt az ecsetelés, hogy mi is megrémültünk, így hát minden erőnket bevetve megpróbáltuk megtalálni az üdvözítő megoldást a problémára.

Kenegettük krémekkel, ápoltuk pakolásokkal, szérumokkal kényeztettük. Azt is kipróbáltuk, hogy igaz-e, hogy a drágább termékek a jobbak. A következtetés egy dologban sziklaszilárd: az igazán vízhiányos bőr egyszerűen igényli az extra kezeléseket.

Ne elégedj meg azzal, hogy hidratáló krémet használsz, mert az nem lesz elég. Legalább hetente kényeztesd pakolással, és ha még mindig homlokát ráncolja a kozmetikusod, akkor elő a szérumokkal is. Megéri a befektetést, hiszen ezzel odázhatod el legbiztosabban a ráncok megjelenését. És olcsóbb most egy hidratáló szérum, mint később egy ránctalanító kezelés!


Krémek





• Lancôme: Aqua Fusion krém


Az ígéret szerint 24 órás hidratálást kapunk nem kevés pénzünkért, ráadásul egy azonnal felszívódó krémmel. A hidratáló hatással nem is volt baj, de az azonnali felszívódás sajnos nem jött be. Ez különösen nyáron nem olyan jó érzés.

Az Aqua Fusion egyébként fluid, gél-krém és krém állagban is kapható.

Ára: 9100 Ft (50 ml), kapható a kiemelt parfümériákban és a Lancôme üzletekben.

A krém leírása a Lancôme honlapján»






• Clinique: Superdefense


A Clinique krémjének legpozitívabb tulajdonsága a 25-ös fényvédő faktor. Valójában régóta gondolkozunk azon, hogy manapság miért nem kerül minden arckrémbe fényvédő, mindenesetre a szupervédelemnek ez is része lett. Ezen kívül antioxidánsok is védelmezik a bőrt. A hidratálás már csak hab a tortán.

50 ml ára: 9100 Ft, kapható a kiemelt parfümériákban és a Clinique üzletekben.

Leírás a Clinique honlapján»






• Yves Saint Laurent: Hydra Tech hidratáló krém


Az Yves Saint Laurent, roppant szimpatikusan, szintén nem spórolta ki a fényvédelmet a hidratálásból. Ők a 8-as faktorra szavaztak. A krém egyébként a leírás szerint megtanítja a bőrt, hogy hogyan hidratálja magát. Nos, a bőrt ugyan nem tudtuk kikérdezni, de az biztos, hogy a húzódó érzés megszűnt.

Ára 9900 Ft (30 ml), keresd a Marionnaud parfümériákban a Westend és a Mammut bevásárlóközpontban, vagy a House of Beuty MOM Parkbeli üzletében.







Pakolások



• Yves Rocher: Biospécific 5 perces SOS hidratáló arcmaszk

Előnye: krém alá kenhető, 5 perc alatt beszívódik. Nagyon könnyű, zselés állagú, krémszerű termék, a leírás szerint persze normál hidratáló pakolásként is megállja a helyét, a mi tesztünk szerint azért kellett utána az arckrém.
Viszonylag gyorsan elfogy, de hatása azonnal érezhető

Ára 3390 Ft, kapható az Yves Rocher üzletekben.

Leírás az Yves Rocher honlapján»






• Garnier: Hidratáló arcpakolás

Egy tasakban két adagnyi mézes pakolás található, amelyből egy adag elég sok, egyáltalán nem szívja be az arc.
Rendes pakolás, 10-15 perc a hatóidő, a maradékot le kell törölni, de utána egy ideig még érezhető és kissé ragacsos volt. Ráérős estékre ajánljuk.

399 Ft két adag, kapható drogériákban, hipermarketekben.






• Estée Lauder: So Moist (Kedvenc!)


10 perces klasszikus hidratáló arcpakolás, felkened, és a maradékot letörlöd az idő lejárta után. A letörlés után nagyon gyorsan beszívódott a maradék, és már nem kellett utána krémezni.
A bőr kifejezetten bársonyos lett tőle.
Elég sűrű pakolás lévén leginkább téli kedvenc lesz belőle, de azt a díjat biztosan viszi!

Ára: 6900 Ft, keresd a kiemelt parfümériákban és az Estée Lauder üzleteiben.

Leírás a termékről»






• Lancaster Flash Hydration Mask (Kedvenc!)


A zselés állagú pakolás egyik legnagyobb előnye az ötperces hatóidő. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem szeretek 20 percig egy maszk alatt tartózkodni. Felkenés után hihetetlen hideg érzés, ahogy a bőr érezhetően szippantja be a nedvességet.
A végén töröld le, még egy kis idő, nem sokkal később minden maradékot beszív a bőröd.

Abszolút nyári kedvenc, különösen a hidegérzet miatt.

Kapható a kiemelt parfümériákban, ára 6500 Ft


Szérumok és társaik


A High Care két, egymásra épülő terméket is ajánl a krémet kiegészítő extra hidratálásra. A sorrend nem mindegy!





• High Care Fluid – egy hidratáló tonik

Könnyű vele bánni, csak egy vattával fel kell kenni az arcra. Külön jó, hogy a megszokott, kicsit „húzó” tonik érzés helyett nyugtat, hűsít. A mélyrétegekig juttatja hidratáló hatását.

Ára: 6100 Ft (150 ml)

• High Care Hydromousse
Hihetetlenül könnyű hab, de vigyázni kell, hogy ne kenjünk fel belőle túl sokat, mert akkor ragacsos lesz. Viszonylag gyorsan beszívódik, krém alá remek SOS megoldás, dekoltázsra is szuper, férfiaknak is ajánlják.

Ára: 9700 Ft (100 ml, de hab lévén ez a mennyiség megtévesztő lehet, ugyanis sokkal több, mint amennyinek tűnik)

Kaphatóak a High Care kozmetikákban.






• Avon: Advanced Night Support szérum

Olajmentes szérum, amit egyszerűen az éjszakai krém alá kell kenni.
Nemcsak hidratál, de vitaminokat is pótol, és regenerálja a bőrt a nappali károsítók után
Észrevehetően nyugtatta a bőrt, ezért ezt is szerettük.


Ára: 2799 Ft






• Payot Actif Extra Hydratant szérum (Kedvenc!)

Halványzöld csoda, ami krém alá vagy attól függetlenül is kenhető. Professzionális márka képviselője, de ára meglepően kedvező. Használhatod kúraszerűen vagy állandóan is. Ne tévesszen meg, hogy olyan kevés egy adagnyi mennyisége, mert tényleg ennyi kell belőle!
Nálunk ez lett az, amit ezentúl szuperhidratáló krémünk alá kenünk!

Ára 3800 Ft, kapható a Mammutban található Catwalk szalonban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top