Életmód

Lilu praktikái

Néha úgy érzed, ahogy megbirkózol a mindennapok egyik problémájával, már követi is azt a másik? Címlaplányunkat, Lilut arról kérdeztük, õ miként veszi fel a harcot az apró, de sok bosszúságot okozó napi gondokkal.

– Mit teszel, ha …

…tudod, hogy el fogsz késni valahonnan, ahová pedig pontosan kellene érkezned?

– Általában kínosan pontos vagyok, és ugyanezt elvárom attól is, akivel találkozom. Természetesen bármikor közbejöhet egy forgalmi dugó vagy bármi más, ami miatt megcsúszik az ember. Ilyenkor odatelefonálok, és vagy megmondom az igazat, vagy pedig előszedek valamilyen jó kifogást. Bár az utóbbi csak ritkán fordult elő velem.


…csak negyedórád van arra, hogy csúcsformába hozd magad az esti partira?

– Ennyi időre haza sem megyek! De ha mégis, akkor nem válogatok, hanem előveszem azt a ruhámat, amelyikről tudom, hogy jól áll, és egy partin is megfelel. Ritkán sminkelem magam, fogadások alkalmával azonban egy kis arcpírt felviszek az arcomra, de ez két percnél nem tart tovább. A kiegészítőkkel sem vacakolok, például fél évig hordom ugyanazt a kis táskát. Ha pedig nem megy a ruhámhoz, legfeljebb nem viszem be magammal a partira, hanem a kocsiban hagyom.


…útközben megéhezel, de nincs idő jóízűen falatozni?

– Megiszom egy narancslevet vagy egy kávét, ettől alábbhagy az éhségérzetem. Bár elég rendszertelenül élek, arra törekszem, hogy naponta legalább egyszer, elsősorban délben, nyugodtan egyek egy tányér főtt ételt.


…rosszkedvű vagy, és fel akarod dobni a hangulatodat?

– Ebben az esetben felhívok valakit, akit szeretek: a barátnőmet, a szerelmemet vagy valamelyik családtagomat, és kibeszélem magamból a bánatomat. Ettől mindig felvidulok.


…a hajnali kelés miatt fel kell pörgetni magad?

– Minden hétköznap reggel fél ötkor kelek, mert egy kereskedelmi rádióban vezetek műsort. Ébredés után első dolgom a langyos vizes tusolás, ez segít magamhoz térni. Aztán a rádióba menet, az autóban valamelyik kedvenc zenémet hallgatom. Fél hatkor iszom egy kávét, pontosabban az elsőt, ugyanis a nap folyamán kettőt-hármat biztosan legurítok.


…nagyon gyorsan meg kell szabadulnod néhány plusz kilótól?

– Szerencsére gyorsan fogyok, az eredmény hamar meglátszik rajtam. Ha minél előbb kell megszabadulnom a felesleges kilóktól, akkor délután négytől már nem eszem semmit, előtte is csak salátát, például pulykahússal. És talán furcsán hangzik, de sportolás helyett inkább alszom. Ezzel a módszerrel naponta egy kiló is lemegy rólam.


…elfelejtesz a párodnak vagy családtagodnak születésnapi ajándékot venni?

– Ez az, ami soha nem történne meg velem! Fejben tartom azoknak a születésnapját, akik fontosak nekem, de hogy még véletlenül se felejtsem el, a naptáramba is beírom az időpontokat. Szeretek sok apró ajándékot venni a szeretteimnek, ezért már jóval a nagy nap előtt elkezdek nézelődni a boltokban, Persze akkor a legkönnyebb a dolgom, ha tudom, hogy pontosan minek örülnének a legjobban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top