Életmód

Tari Annamária pszichológus, a Rexona Önbizalom Akadémia egyik szakértõje

Tari Annamáriát legtöbben a Viva zenei csatorna Intim szférájából ismerhetik, azóta azonos címmel könyve is megjelent.




Egyik legfontosabb törekvése, hogy megváltoztassa azt a nézetet, mely szerint aki pszichológushoz jár, az bolond vagy öngyilkosjelölt, de biztos, hogy valami nem stimmel nála.
Szerinte, ha természetes, hogy ápoljuk a testünket, ugyanilyen megszokottá kéne válnia, hogy a lelkünkkel is foglalkozunk.

A Rexona Önbizalom Akadémia résztvevői Tari Annamária segítségével fejleszthetik önismereti tudásukat. A cél pedig, hogy a kurzusnak köszönhetően a lányok érezzék jól magukat a bőrükben, és a jövőben egészséges önbizalommal vegyék az akadályokat!



•Tapasztalatod szerint a nők életében melyek azok a területek, helyzetek, amikor gyakran nincs meg az egészséges magabiztosság?
Azt mondhatjuk, az önértékelés és az önelfogadás az alapja annak, hogy valaki képes legyen jól képviselni önmagát, sikeres legyen a céljai elérésében, tudjon hatékony és konstruktív lenni akkor is, ha szorult helyzetben van, amiben szorong.
Általában a nők önbizalomhiánya egyrészt a párkapcsolati helyzetekben, ismerkedés vagy párválasztás során jelentkezik, másrészt azokban a munkahelyi szituációkban, ahol nagyon fontos lenne a jó önmenedzselés. Ha valakinek olyan kétségei vannak önmagával kapcsolatban, amik már baráti szituációkban is jelentkeznek, akkor valószínű, hogy egyedüllét alkalmával is bizonytalan, esetleg szorongásos tartalmú gondolatai és érzelmei lehetnek.


• Mit tanácsolsz, hogyan lehet ezen a problémán változtatni?
Az ilyen gondolatokkal nagyon nehéz megküzdeni, mert tudattalan szorongásokat tartalmaznak, amelyek észrevehetetlenül veszik át az uralmat és színezik át az alaphangulatot.
Ilyen esetekben általában önismereti pszichoterápiás konzultációt vagy csoportot ajánlunk, ahol lehetőség van arra, hogy valaki fejlessze önismeretét, megismerje azoknak a negatív tartalmú gondolatoknak a hátterét és működését, amikkel állandóan szembesül.
A mai élet nem kedvez az önbizalomhiánynak, mert a „ha kimaradsz, lemaradsz” szlogent mindenki érzi magán, és ez olyan társadalmi elvárás, ami nagyon riasztó.



• A Rexona Önbizalom Akadémia kurzusán résztvevő hölgyek mit tanulhatnak majd tőled?
A Rexona Önbizalom Akadémián a résztvevők ismereteket szerezhetnek önmagukról, hiszen a legfontosabb lépés az, hogy megfogalmazzuk, mi is a probléma. Az önismereti tudás fejleszthető, tehát most alkalmunk lesz arra, hogy elindítsunk egy olyan pszichológiai munkát, amelynek a segítségével határozottan és kedvesen lehet helytállni még nehéz szituációkban is.





Szakértőinkről bővebben»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top