Életmód

Formálódj a strandon!

Nyaralás közben sem szeretnél lemondani jó formádról? Ehhez nem kell a pihenés alatt a szálloda konditermében izzadnod, a strand tökéletes lehetõségeket kínál az alakformálással egybekötött szórakozáshoz.




Számtalan olyan lehetőség vár a parton, amellyel játszva vagy épp erőfeszítés nélkül formálódhatsz, válaszd ki a hozzád illőt és irány a strand!


Csapatjátékosoknak: Strandröplabda

Ha baráti társasággal érkeztek a partra, rögtön a homokos röplabdapályák mellett keressetek helyet. Egy jó kis meccs remekül összekovácsolja a csapatot, és felér egy kardioedzéssel.
Miért jó: Az ütések feszesítik a kar izmait, az ugrások, vetődések a test alsó részeit formálják hatékonyan, a gyors irányváltások javítják a koordinációs készséget.
Tanács: A homokszemcsék visszaverik a napsugarakat, ezért napvédő krém használata kötelező!


Párosban utazóknak: Tollaslabda

Legyen szó egyszerű ütögetésről vagy szabályos, hálóval, tollaslabdapályán zajló meccsről, ez a játék is komplexen megdolgoztatja az egész testet.
Miért jó: A labda kergetése közben fejlődik az állóképességed, formálódnak comb- és a farizmaid, javul a reakciókészséged.
Tanács: A könnyű ütő a kevésbé edzettek számára is élvezetessé teszi a játékot.


Vidám társaságoknak: Vízifoci

Ha a pihenés számodra egyet jelent a mókával és kacagással, béreljetek ki egy vízifoci-pályát. Még a leglustábbaknak is izomlázuk lesz estére a hasizmaikban a sok nevetéstől.
Miért jó: A csúszós talajon való egyensúlyozás épp a ritkán használt törzsizmokat dolgoztatja meg, és a szokatlan mozdulatoknak köszönhetően a meccs végére a popsidat, combodat, karjaidat is érezni fogod.
Tanács: A bukósisak használatáról semmiképp ne feledkezzetek meg!


Nyughatatlanoknak: Vízben futás

Ha homokos tengerparton nyaralsz, ne hagyd ki a homokban vagy a sekély vízben futást, nagyon hatékony állóképesség-fejlesztő.
Miért jó: A süppedős homok nehezített terep, keményen dolgoznak a comb- és a lábszár izmai, közben kíméli az ízületeket. A lábszárközépig érő vízben pedig még nagyobb az ellenállás, jobban kell emelni a lábat, ezért a farizmok munkája is különösen hatékonnyá válik.
Tanács: Válaszd az edzéshez a kora reggeli órákat, ilyenkor kevesebben vannak a parton és a nap sem tűz.


Büféfüggőknek: Sorban állás

Ha ellenállhatatlan kényszert érzel, hogy óránként a büfé felé vedd az irányt fagyiért, lángosért, legalább tegyél néhány „óvintézkedést” alakod megőrzése érdekében. Válaszd a lehető legmesszebbi bódét, és mezítláb indulj útnak a fűben.
Miért jó: A hosszú séta legalább néhány felesleges kalória miatti aggódástól mentesít. A gidres-gödrös talaj jól átmasszírozza a talpadat, stimulálja a reflexzónákat és erőteljes munkára készteti a lábszár izmait.
Tipp: Nézz a lábad elé, nehogy egy éles tárgy elvágja a talpad.


Segítőkészeknek: Matracpumpálás

A lubickoláshoz szükséges eszközök életre keltését is tekintheted edzésnek, ha jól csinálod.
Miért jó: A lábbal működtethető pumpa kezelése közben képzeld azt, hogy a taposógépen dolgozol. Tökéletes comb- és popsiformáló a gyakorlat. Ha szájjal kell felfújnod egy-egy labdát vagy úszógumit, tekintsd légzőgyakorlatnak, mellyel hatékonyan növelheted tüdőd kapacitását.
Tipp: Ne vidd túlzásba az igyekezetet, lábikragörcs vagy szédülés lehet a sietség ára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top