nlc.hu
Életmód
Nassolj bûntudat nélkül!

Nassolj bûntudat nélkül!

A nassolás rossz szokás, hiszen sem az egészségünknek, sem az alakunknak nem tesznek jót a zsíros, cukros, adalékanyagoktól sem mentes falatok. Ha mégsem tudsz leszokni róla, válogass inkább az egészséges rágcsálnivalók sorából!




Azt gondolnánk, hogy ha a sós nassolnivalók közül választunk, kisebb a bűn, mintha édességgel csillapítanánk étvágyunkat. A valóság az, hogy alig lehet olyan sós nasit találni, amelyben az összetevők között ne szerepelne a cukor. Ráadásul a finomliszt legalább ugyanekkora „bűnbak”, és a feladatot lényegesen megnehezíti, ha teljes kiőrlésű rágcsálnivalókat keresünk. Kis utánajárást igényel ugyan, de majszolgatni is lehet egészségesen, természetesen a mértéket ilyenkor is megtartva.






Mogyi csemege-mix 100 g, 169 Ft


Összetevők: pörkölt földimogyoró, mazsola, mogyoróbél, mandulabél, pörkölt kesudió, hidrogénezett szójaolaj
Végre olyan magkeverék, ami nincs agyonsózva, és a finom ízek a maguk természetességében élvezhetők. Az olajos magvak értékes vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdagok.






Lieken Upkorn szezámmagos szárított, ropogós rozskenyér 200 g, 299 Ft


Összetevők: teljes kiőrlésű rozsdara, szezámmag, búzakorpa, búzaliszt, só
A ropogós szezámmagos lapocskák akár a kenyeret is helyettesíthetik. Túróval, joghurttal nagyon finom, de ropogtatnivalónak is ideális.


Bio ropogós falatka 110 g, 190 Ft





Összetevők: teljes őrlésű tönkölybúzaliszt, víz, búzapehely, pálmavaj, szezámmag, barna lenmag, napraforgómag, mák, tengeri só
Mákkal, napraforgóval, szezám- és lenmaggal szórt finom falatka lapul a csomagban. Piros pontot ér, hogy a tápértékekre vonatkozó adatok is szerepelnek a csomagoláson. Az összetevők nagy része ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.






Barbara sós tallér 150 g, 490 Ft


Összetevők: kukoricakeményítő, margarin, tejföl, tojás, burgonyapehely, rizsliszt, kukoricaliszt, szójaliszt, burgonyakeményítő, só, köménymag, térfogatnövelő szer (E500)
A tallérok a többi nassolnivalóhoz képest kissé ízetlenek. Előnyük azonban, hogy lisztérzékenyek, gluténmentes diétát folytatók is fogyaszthatják őket.






Gric szezámos sós rudacskák 100 g, 190 Ft


Összetevők: teljes kiőrlésű búzaliszt, búzaliszt, pálmaolaj, napraforgóolaj, tengeri só, szezámmag, sütőpor
A kicsit olajos rudacskák íze a lángoséra hasonlít. A szezámmag hasznos telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek jó hatással vannak az immunrendszerre.






Bio csupasz zabos tönkölykeksz 200 g, 450 Ft

Összetevők: teljes kiőrlésű tönkölyliszt, koptatott tönkölyliszt, hidegen sajtolt napraforgóolaj, csupasz zab, víz, só
A semleges ízű kekszek összetevői ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származnak. A falatkákat anti-candida diétát folytatók is fogyaszthatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top