nlc.hu
Életmód
Tablettával könnyebb!

Tablettával könnyebb!

Az ideális az lenne, ha nem kellene védekezned, szabad lenne a szerelem. Mellékhatások és utóhatások nélkül. Ilyet még nem találtak fel. Van viszont alternatíva, amelyet életmódodhoz és szexuális szokásaidhoz igazíthatsz.






Inkább szedd, mint ne szedd!



Nyugodtan kijelenthető, hogy a fogamzásgátlás a mindennapok része. Természetes, ha azt szeretnéd elérni, hogy minél kevesebb nyűggel járjon. Ne kelljen odafigyelned az időre, meredekebb – és bátrabb – esetekben ne legyen a gyönyör pillanata óvatos, megszakított.

Amikor a fogamzásgátló tabletta szedése mellett döntesz, ma már nem kell félned azoktól a mellékhatásoktól, amelyek régen komoly problémákat okoztak. Az alacsony hormontartalom és az új típusú hatóanyagok miatt ma már nem kell szőrösödéstől, testsúlygyarapodástól, pattanások kialakulásától tartanod, legfeljebb néhány enyhe kezdeti melléhatással kell számolnod (közti vérzés, emlőfeszülés, émelygés).
A dohányzás és tablettaszedés viszont igen veszélyes kombináció, döntsd el, hogy melyik fontosabb számodra.


Milyen fogamzásgátló tabletták vannak?

A tabletta működésének lényege, hogy megakadályozza a peteérést. A tabletták kétféle hormonális hatóanyagot tartalmazhatnak: ösztrogént vagy progeszteront.
• egyfázisúak: minden tabletta egyforma mennyiségű tüszőhormont és sárgatesthormont tartalmaz; ez onnan ismerhető fel, hogy egy levél csak azonos színű tablettákat tartalmaz 
• többfázisúak: egy levélen két- vagy háromféle színű tabletta van; a különböző színű tablettákban különböző mennyiségű tüsző- és sárgatesthormon található


Hogyan kell szedned a fogamzásgátlókat?

A fogamzásgátló tabletták dobozában sorszámozás, nyíl és startgyűrű jelzi a tablettaszedés menetét, ezt nagyon fontos betartanod, mert a többfázisú tablettánál súlyos hiba összekeverni a sorrendet.


A tabletta előnyei

• a menstruációs ciklusod beáll,
• csökken a vérzés erőssége és időtartama, ami segítheti a vérszegénység megelőzését,
• megszűnnek a menstruációs fájdalmak,
• a kellemetlen bőrelváltozások javulnak, illetve megszűnnek,
• véd a méhen kívüli terhességtől
• csökkenti a petefészekrák és a méhnyálkahártya rosszindulatú daganatának kockázatát
• csökkenti a jóindulatú méh- és emlődaganatok, valamint emlőciszták előfordulását.


 


Van még kérdésed? Most szakemberek segítenek neked a helyes válaszadásban»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top