Hozzávalók 3-4 személyre:
10 dkg mogyoróhagyma
2 ek. olaj
2-3 ek balzsamecet
1 tk. méz
só, 1 gerezd fokhagyma
30 dkg mélyhűtött kukorica vagy 1 doboz konzervkukorica
75 ml fehérbor
1 tasak Knorr Spárgakrémleves
100 ml tejszín
1 Knorr Tyúkhúsleveskocka
bors, szerecsendió
Elkészítés:
A mogyoróhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. 1 ek. forró olajon megpároljuk, ecettel és 4-5 ek. vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a mézet és a sót, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Ezután fedő nélkül, nagyobb lángon szirupszerűre sürítjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, a maradék olajon a kukoricával együtt megpároljuk. 6 dl vízzel és a fehérborral felöntjük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tasak tartalmát. A levest kis lángon kb. 3 percig főzzük, s botmixerrel pürésítjük. A tejszínt félkeményre felverjük, a leveshez adjuk. A Knorr Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, szerecsenydióval ízesítjük, botmixerrel habosítjuk. Balzsamecetes mogyoróhagymával tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 25-30 perc