nlc.hu
Életmód
Zellerkrémleves mozzarellás-sonkás pálcikákkal

Zellerkrémleves mozzarellás-sonkás pálcikákkal

Igazán izgalmas levessel lepnéd meg a párod? Itt az alkalom, hogy elkápráztasd! Nemcsak látványos, de finom is!





Hozzávalók 4 személyre:

1 kis vöröshagyma
2 ek. étolaj
35 dkg zellergumó
só, cukor, fehérbors
1 liter víz
2 Knorr Petrezselymes Tyúkhúsleveskocka
12,5 dkg levestészta
50 ml tejszín
4 vékony szelet gépsonka
1 csomag (100-125g) mini mozzarella golyó


Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy fazékban egy evőkanál étolajon üvegesre pároljuk. A zellert megpucoljuk, megmossuk, és nagy kockákra daraboljuk. A hagymához adjuk, rövid ideig pároljuk. Kb. fél-fél tk. sóval és cukorral meghintjük. Felöntjük egy liter meleg vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a két Knorr Petrezselymes Tyúkhúsleveskockát, és közepes lángon 10 percig főzzük.
A sonkaszeleteket egyenként három szeletre vágjuk, mindegyikbe egy-egy mozzarellagolyót tekerünk. Feltűzzük őket egy-egy hurkapálcikára, majd serpenyőben egy ek. olajon mindegyik oldalukat megpirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a sajt szét ne folyjon. A kész pálcikákat tálalásig félretesszük.
A megfőtt zelleres levest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a levestésztát, és további 5 percig főzzük. Ha kész, tejszínnel sűrítjük, fehérborssal ízesítjük. A sonkás-mozzarellás pálcikákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 35 perc


Még több recept!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top