nlc.hu
Életmód
Szerelem elsõ ajtónyitásra

Szerelem elsõ ajtónyitásra

Kicsi, gyors, szép és még sárga is! Csoda, hogy aki látta, elmosolyodott? Magunk között csak Mayának hívtuk, mert nyitott ajtókkal pont úgy nézett ki, mint egy óriás méhecske egy ûrbázison.

Nagyon kitalálták a francia autótervezők, hogy mi is kell a nőknek. Hiába, a franciák mindig is értettek a csábításhoz és az eleganciához! A Peugeot 1007-ben mindkettő megvan, pedig csak egy autó!

Csak egy autó? A Peugeot család legifjabb tagja nem csak egy autó, annál sokkal több – egy új korszak kezdete, egy életérzés, egy őszinte és csodálnivaló dizájn. Valódi női autó sok-sok férfias előnnyel. Élmény volt eltölteni vele néhány forgalomban megfáradt napot.

Az első találkozásunk maga az autó bemutatója volt, ahol mindenkit a Peugeot újdonsága, a hátrafelé csúszó ajtó kápráztatott el, és bár Oroszlán Szonja színésznő szerint a női bénázók helyzetét könnyíti ez a megoldás, én sokkal inkább hiszem, hogy a formai elemmel a pasik is igen hamar megbarátkoznak.

Szezám tárulj!

Képzeld el! Áll az utcán egy csodakocsi. Ragyog, sárga, és mókás tömpe orra van. Ahogy közeledsz hozzá, megnyomsz egy gombot, és mint valami Orion űrhajós filmben, kinyitja és lassan hátrafelé tolja az ajtaját. A magasított ülésre elegánsan – mint James Bond új nője – befészkelődsz, ha éppen miniszoknyában vagy, akkor akár mutatvány is kerekedik a dologból, szóval beülsz, megnyomsz egy gombot, és az ajtók halk csipogással bezárulnak. Ketten vagytok immár, a 1007-es és te. Ismerd meg közelebbről!

Amit nagyon lehet szeretni

A kormányt, azt nagyon lehet szeretni, azon túl, hogy a lenyűgöző oroszlán villan a közepén, ez a kormányszerkezet könnyen tekerhető, egyszerű és elegáns. Pontosan női kézbe való, úgy tudod irányítani az autót a parkoláskor, hogy magad is meglepődsz rajta. Imádnivaló.
A hangulathoz igazodó stílusváltást! A kocsiban 18 különböző helyen 18 elemet tudsz lecserélni, vagyis a műszerfalkárpit, a légterelő kerete, az ajtókárpitok, üléskárpitok negyed óra alatt újabb és újabb színben pompáznak, aszerint, hogy melyik Caméléo szettet választod. Akár naponta mást, hangulatod szerint!
A praktikus részleteket, a belső tükröt, amellyel például pont a hátsó ülést tudom szemmel tartani, ha akarom, vagy a sebváltó melletti rakodóhelyeket, a padlóba süllyesztett rekeszt és a hátsó ajtó könyöklőjénél kialakított titkos dobozt.
A zenegépet, amely megadta a száguldás-peugeot-szerelem tökéletes filingjét.
A klímát, amit pont a jóra lehet állítani, és megvéd hidegtől-melegtől.
Azt, hogy biztosan éreztem magam alatt egy jó autót, és ezzel biztonságosabban is éreztem magam a forgalomban. 
A műszerfalon a jelzést, hogy még hány kilométert vezethetek a tankban levő benzinmennyiséggel.
A sebességváltót, amit akár automatára is lehet állítani, így a hosszú dugókban el is felejtheted a kuplung pedált, keleti kényelem!
A panoráma kilátást, hiszen a szokotthoz képest az autó magasabb, így megemelt ülés helyről a csupa üveg ablakokon keresztül mindent láthatsz!


Menet közben

A legmeglepőbb az új Peugeot-ban, hogy azt hiszed, kicsi, aztán rájössz, hogy nagy autód van! Vagyis, ha beleülsz, eltűnik minden “kicsi autót eltaposnak” félelmed, hiszen a magasított padlózattól máris határozott autósnak érezheted magad. Ráadásul bénáznod sem kell, hiszen a sebváltó, mint valami ragaszkodó jószág simul a tenyeredbe, a kormány pedig olyan könnyen mozdul, hogy a világ urának érezheted magad. A gyorsulásnál érezheted, hogy mégsem az országutak királyával van randevúd, de nem is baj, hiszen nem túrakocsit vettél. Egy picit megijedtél, amikor a csomagtartóba néztél? Hogy ez kicsi lesz? Dehogy! Egy négytagú család hétvégi szupermarketes túrájának végeredményét úgy elnyelte, mint a sicc!

Teszt férfiszemmel
Olvasd el, hogyan értékelik a Peugeot 1007-et a Vezess.hu szakértői!
Katt ide!» 
Végül

A Peugeot nem titkolta célját, legújabb, kisautó kategóriába tartozó modelljével elsősorban a női szíveket vette célba. És el is találta! Az autó csupa olyan finomságot tartogat, amire igazán csak a női szemek érzékenyek, amik igazán a nőknek fontosak, nekik viszont igen. Az autó műszaki paraméterei kitűnőek, modern, gyors és nagyon biztonságos, mégis a jelentéktelennek tűnő apróságok teszik, hogy beleestünk az első ajtónyitásra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top