Életmód

Talpalatnyi egészség

Fiatalon hajlamosak vagyunk rá, hogy azt higgyük: szervezetünk mindent kibír. Ha fáradékonyabbnak érezzük magunkat vagy gyakrabban fáj a fejünk, elhessegetjük az aggodalmat. Pedig szervezetünk legapróbb jelzéseit is érdemes komolyan vennünk.






Nyul Zsuzsa, 29 éves, a Laktérítő műsorvezetője
Nyul Zsuzsa és Sebestyén Balázs műsorvezetők, valamint Pikali Gerda színésznő tudja jól, hogy a stressz, az éjszakázás, a kevés pihenés nem tesz jót a szervezetnek. Az elvégzett állapotfelmérő tesztek eredményét látva azonban mindhárman megfogadták, hogy ezentúl jobban odafigyelnek a testük által küldött jelekre. Szervezetük energetikai szintjét, szerveik állapotát és működését Voll-féle elektro-akupunktúrás teszttel és talpreflex-diagnosztikával vizsgáltuk.


Tisztító gyümölcskúra
Nyul Zsuzsa, 29 éves, a Laktérítő műsorvezetője

A bájos műsorvezető igyekszik egészségesen élni. Rendszeresen sportol, odafigyel a táplálkozására, sok folyadékot iszik. Hisz a természetgyógyászatban, és abban, hogy a betegségek lelki eredetűek.

– A tesztek eredménye: Zsuzsa alapvetően egészséges. Megterhelő munkája ellenére nagyon jól kezeli a stresszt, mindössze apró elváltozásokat talált nála a vizsgálatot végző dr. Tamasi József főorvos. A gerincoszlop ágyéki szakaszán a csigolyák apró, már rögzült elmozdulását valószínűsítette a teszt. A szemeknél a kötőhártya izgalmára utaló jelet észlelt, a zsigereknél pedig a fel- és leszálló vastagbél salakosodására mutató tüneteket állapított meg.

– Az orvos javaslatai: Zsuzsa számára a tünetek súlyosbodásának megelőzése érdekében nyirokmasszázs, jóga és gerinctorna ajánlott. Az egészséges bélflóra helyreállításáért egyen több rostot és nyers ételt, minden falatot rágjon meg alaposan. A szervezet méregtelenítésére próbálja ki a salaktalanító kúrát és a léböjtöt, a szaunázást vagy az izzasztókúrákat. Fontosak a légzőgyakorlatok, ezen kívül a bőséges C-vitamin-bevitelre is ügyelnie kell.


– Wellness-tipp a méregtelenítéshez: Akár egyetlen gyümölcsnap is rengeteg káros anyagtól szabadíthatja meg a szervezetét. Vitamindús déligyümölcsök segítségével télen is tarthatsz egyszerű méregtelenítő és szépségkúrát. Egy napra elosztva fogyassz el három banánt, három narancsot, három kivit, egy citromot és egy ananászt, és igyál meg legalább három liter szénsavmentes ásványvizet. A nap végén vegyél langyos, kényeztető fürdőt, a vízbe csepegtessen 5-5 csepp ilang-ilang- és narancsvirágolajat.





Ebben a hónapban minden Wellness magazinhoz egy táskát is kapsz. Válaszd ki a négy szín egyikét!


A folytatásért kattints ide»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top