Életmód

Légy fitt kívül-belül!

A problémás testtájak edzése varázsszóként szerepel az edzõtermek órarendjein. Ám rejtett, intim izmaik edzésére nagyon kevesen fordítanak figyelmet, pedig a legtöbbünknél bizony elkelne az erõsítés.






Biztosan megfigyelted már, hogy ha néhány hétig kihagyod az edzést, elgyengülsz, izmaid veszítenek erejükből, feszességükből. Vagy ha olyan sportot űzöl, amely azelőtt nem használt izmaidat mozgatja meg, eleinte nagyon nehéz dolgod van. A medencefenéki izmokról sokan azt sem tudják, hogy léteznek, nem hogy rendszeresen edzenék őket. Egy keletről származó nagyszerű találmány, az urofitt gép segítségével könnyedén formában tartható e fontos, ám elhanyagolt izomcsoport.


Többé nem tabu

Mondtad már a barátnődnek egy vidám beszélgetés közben, hogy „ne nevettess, mert bepisilek”? Érezted már, hogy gyertyaállás közben levegő áramlik a hüvelyedbe? Esetleg volt már aranyered? Mindezek hátterében a medencéd alját képező izmok, a gátizmok gyengesége áll. Rendszeres tornáztatás nélkül ezek az izmok sorvadnak, aminek eredményeképpen a hüvely szorítóereje gyengül, a belső szervek megfelelő támasz nélkül megsüllyedhetnek, előreeshetnek. A záróizmok gyengesége miatt nehezebbé válik a vizelet és a széklet megtartása, aranyér alakulhat ki. Sajnos, nincs igazad, ha azt hitted, hogy ezek a problémák csak idős korban fordulnak elő, statisztikai adatok alapján a tizenévesek több mint 50 százalékát érinthetik. Nem kell többé titkolni, vagy szégyenkezni miattuk, és idősebb korban sem kell természetesnek tekinteni, mert van megoldás a panaszokra.








Egyszerű, de nagyszerű

A Kegel-gyakorlatok vagy az intimtorna már nagyon sok nőnek és férfinak segítettek rejtett izmainak megerősítésében és a kellemetlen tünetek megszüntetésében. A legújabb módszer, az urofitnesz segítségével már nemcsak otthon, hanem fitnesztermekben és jógastúdiókban, aerobikórán vagy személyi edzésen is foglalkoztathatod ezt a kicsi, ám annál fontosabb izomcsoportot. A feladat cseppet sem bonyolult. Egy személymérleghez hasonló gépre, az urofittre kell ráállnod, majd a comb- és farizmaid megfeszítésével összezárni a sarkaidat.


Nincs lazsálás

Észrevétlenül ugyan, de keményen dolgoznak a gyakorlat közben az ominózus rejtett izmok is. Az ellenállás változtatásával a gyakorlatok nehézségi foka aktuális edzettségi állapotodhoz igazítható, a mozdulatok megfelelő erősségét digitális számláló jelzi. A gép csak akkor regisztrálja az ismétléseket, ha azok tökéletesen lettek végrehajtva, így minden erőd bevetésére szükség van, nem lehet bliccelni. A különböző kiinduló helyzetek – térdhajlítás, törzsdöntés előre vagy oldalra, a térdek zárása vagy nyitása – segítségével az izomcsoport különböző részei dolgoztathatók meg. Heti háromszor tizenöt percnyi gyakorlással már néhány hét alatt érezhető a javulás.










Más módszert keresnél? Nincs a közeledben ilyen gép? Akkor sem kell lemondanod a gátizmok karbantartásáról. Az LPI gondozásában megjelent Gátizomtorna – Jógával a záróizmok egészségéért című könyv részletesen leírja a gátizmok anatómiai szerepét, és részletes gyakorlatsort ajánl az edzésükre.

Kívánatos mellékhatások

Az alapvető cél könnyen megvalósítható: javul az aranyér állapota, a vizelet- és a széklet megtartásának képessége, megszűnik a vizelet akaratlan elcseppenése, gyorsabbá, fájdalommentessé és rendszeresebbé válik a menstruáció. És persze ne feledkezzünk meg az egyik legkellemesebb hatásról sem: a hüvely feszességének és a záróizom szorítóerejének fokozódásával örömtelibbé válik a szex magad és partnered számára is. A gyakorlatoknak nem csak érezhető, de rendkívül látványos hatása is van, a combodat feszesebbé, a popsidat kerekebbé formálják a speciális mozdulatok. Ugye, téged is meggyőztünk? Akkor urofittre fel!






Az urofitnesz kipróbálható:





– Megafitness Budapest IX., Igmándi u. 1.
– Padma Jógastúdió Budapest XIV., Bánki Donát u. 62.
– Palliatív BT, Budapest VIII., Üllői út 54-56.
– Bio Sun Master Stúdió Pécs, Citrom u. 2-6.
– Magyarországi Yumeiho Egyesület Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky u. 51.
– Belvárosi Mozgás Stúdió Szolnok, Ady Endre u. 40.
– 89.sz. Herbária Szaküzlet Kecel, Császártöltési u 2/B
– Varga Bernadett Veszprém, Arany János u. 27.

Az urofitt gép képekkel illusztrált gyakorlatsorral otthonra is megvásárolható: GYSGY REHA KFT Budapest Dózsa Gy. út 144. Tel: 06-1-330-7735, Fax: 06-1-330-7770, www.gysgy.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top