nlc.hu
Életmód
Téli esték

Téli esték

Hideg, hosszú téli esték? Dobjuk fel õket egy kis baráti összejövetellel! Amikor már délután sötét van, kapjunk elõ néhány gyertyát, illóolajat, varázsoljunk meghitt hangulatot, és hívjuk meg a barátainkat egy kis beszélgetésre.

Pillanatok alatt elfelejthetjük a kint tomboló szelet vagy sötétség nyomasztó hangulatát. Külön készülni sem kell rá, hiszen egy forró tea mellé bátran adhatunk valami ropogtatnivalót, nem kell a nagy vacsora. Ami nálam mindig beválik, az egy finom, gyorsan elkészíthető mártogatós dresszing.

A legegyszerűbbek a majonéz alapú hideg mártások, amiket különböző fűszerekkel tehetünk változatossá, attól függően, hogy mit kínálunk mellé. Van persze olyan is akinek a „piros” a gyengéje, ők nyugodtan készíthetnek ketchupos dresszinget is. Sőt ,a receptajánlónkban még több tippet olvashatsz!

Nagyon ínycsiklandozó lehet egy fűszeres vagy sajtos muffin mártogatóval, de ha még erre sincs időd, nyugodtan kapj elő néhány virslit a hűtőből, vagdosd be, süsd meg, és máris tálalhatod valamelyik dresszingel. Nincs virsli? Sebaj. Egy –

két csomag sós keksz is megteszi, ha van mibe mártogatni.

A háziasabbak készíthetnek pici húsgolyókat vagy rövid nyársakat is az öntetek mellé. A vegetáriánusok gombát, esetleg nyers zöldségeket is kínálhatnak a mártások mellé.

A lényeg, hogy legyünk kreatívak! Játsszunk a színekkel is , ne csak az ízekkel! A paradicsom jól mutat a fehér mártás mellett, de a sárgarépa mellé lehet, hogy a zöld jobban illene. Használjuk bátran a fűszereket, hiszen egy kis joghurt vagy tejföl, kevés majonézzel keverve hihetelen lehetőségeket kínál.

Akár már ma délutánra is megszervezheted a kis összejövetelt!

 

Látogass el a honlapunkra és nyerj velünk! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top