nlc.hu
Életmód
Trio-húsgolyó nyárson

Trio-húsgolyó nyárson

Már unod a fasírtot? Próbáld ki húsgolyóinkat, de ne feledd, hogy mártogatva az igazi!

Összetevők 8 személyre :

2 vöröshagyma (kb. 150 g)
1,5 kg vagdalt sertéshús
2 tojás (M méret)
80 g panírliszt
fehérbors
2 fokhagymagerezd
néhány csepp Tabasco
2 teáskanál dijoni mustár
1 csapott teáskanál Provence-i fűszer
25 g pirított fokhagyma
1 köteg rozmaring
8 csík szalonna
1 doboz (236 ml; nettó tömeg.: 140 g) ananászkarika
300 g joghurt
150 g zsírszegény salátakrém(16 % zsír)
1 ek curry por

250 g soványtúró
250 g tejföl
1 köteg metélőhagyma
1 köteg radicchio (kb. 150 g)
3 répa (kb. 250 g)
1/2 zeller

Salátalevelek a tálaláshoz.

Sasliknyársak

Elkészítés:

Hámozd meg és vágd apró kockákra a vöröshagymát. Gyúrd össze a húst a tojásokkal, panírliszttel és a borssal. Oszd fel 3 adagra a masszát. Hámozd meg és vágd apró kockákra a fokhagymát. A massza első részét fokhagymával és tabascóval, a másodikat mustárral és szárított fűszerekkel, a harmadikat a pirított hagymával gyúrd össze.

Formázz 8 db nagy, hosszúkás húsgombócot a fokhagyma-tabasco-sertéshús keverékből. Tűzd fel hosszában a sasliknyársra. A fűszer-mustár-sertéshús keverékből formázz 24 db kis golyócskát. Mosd meg a rozmaringot, rázd le róla a vizet, és kötegenként tépkedd le. 3-3 rozmaringos golyócskát tűzz a nyársakra. A pirított hagymás húsból formázz 24 db kicsi, hosszúkás húsgombócot. Tűzd őket hármasával a nyársakra. Melléjük tűzz fel hullámosan 1-1 szelet szalonnát is. Helyezd a nyársakat két sütőtepsire.

Tedd a tepsiket az előmelegített sütőbe (villanytűzhely: 200 °C / légkeringtetés: 175 °C / gáz: 3. fokozat) és süsd 20-25 percen keresztül.

Eközben hagyd lecsepegni az ananászokat, és gyűjtd össze a gyümölcs levét. Keverd össze a joghurtot, a salátakrémet 3 evőkanál ananászlével és a curryvel. Vágd kis darabokra és keverd bele az ananászt is. Ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze a túrót és a tejfölt. Mosd meg, rázd le és vágd karikákra a metélőhagymát, majd keverd a túrókrémhez. Ízesítsd sóval és borssal. Tisztítsd meg a radicchiót, szedd le a leveleket, mosd meg és hagyd lecsepegni. Tisztítsd meg, hámozd meg és hosszában négyeld fel a répákat. Tisztítsd meg és mosd meg a zellert, mérettől függően esetleg egyszer hosszában és keresztben vágd ketté.

A húsnyársakat helyezd salátalevelekre. A mártással és zöldségekkel együtt tálald. A nyársak hidegen vagy melegen is fogyaszthatók.

Elkészítési idő: kb. 1 1/4 óra.

Adagonként kb. 3770 kJ/900 kcal. E 45
g/F 69 g/KH 22 g.

Fotó: Först, City Food & Foto, Hamburg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top