nlc.hu
Életmód
Tripla csokoládés sütemény csokoládéjégkrémmel és csokoládéöntettel

Tripla csokoládés sütemény csokoládéjégkrémmel és csokoládéöntettel

Csoki, csoki, csoki minden mennyiségben! Ki a csokit szereti, rossz ember nem lehet!

Hozzávalók:
8 db egész tojás
25 dkg cukor
23 dkg liszt
2 dkg kakaópor
3 dkg vaj
5 dkg dió
3 dl tejszín
10 db lapzselatin (vagy 1 csomag zselatinpor)
40 dkg étcsokoládé
1,2 l Carte d’Or Csokoládé jégkrém

Elkészítés:
Csokoládéssütemény alaptészta
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a diót. Kivajazott, liszttel hintett tepsiben vagy sütőpapíron 160 fokon sütjük. Kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk, majd hidegen kiemeljük a formából.

Máz
A tejszínt megmelegítjük, majd beleolvasztjuk a csokoládé felét. Az előre beáztatott zselatint is feloldjuk benne. Hagyjuk langyosra hűlni. Befedjük vele a süteményalapot. Ha a krém túl folyékony, a tésztát tegyük magas falú tepsibe.

Csokoládéöntet
A maradék csokoládét vízgőzön megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejet.

Összeállítás:
Az egészet 2 órára hidegre tesszük. Szeletelés után hozzáadjuk a jégkrémet. Leöntjük csokoládéöntettel. Ízlés szerint díszítjük.

Kattints ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top