Hozzávalók:
10 dkg zöldbab
fél szál póréhagyma
1 fej karfiol
1 db karalábé
2 szál sárgarépa
2 dkg finom liszt
1 köteg petrezselyem
1 szál bazsalikom
5 dkg margarin
csipetnyi fehér bors
1 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket kevés hevített margarinon előpároljuk, felöntjük 1 liter vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal, és lassú tűzön tovább főzzük. Miután a zöldségek megpuhultak, a levest átpasszírozzuk, és liszttel simára kevert tejszínnel behabarjuk. Tejszínnel dúsítjuk és száraz fehérborral ízesítjük.