Életmód

Szõlõs-körtés csibesült

A gyümölcsökkel készült csibe igazi õszi ételkülönlegesség.

Hozzávalók:


 1 db csirke (egész)
 15 dkg rizs
 20 dkg szőlő
 3 db körte
 3 dkg vaj
 1 mokkáskanál majoránna
 1 mokkáskanál szerecsendió
 1 mokkáskanál bazsalikom
 csipetnyi őrölt bors
 főzőtejszín
 fél citrom
 ízlés szerint só, pirospaprika
 olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott lecsepegtetett csirkét kívül-belül bedörzsöljük az őrölt szerecsendió, a morzsolt majoránna és a só keverékével. A körtéket megmossuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A szőlőt is megmossuk, leszemezzük, a nagyobb darabokat félbevágjuk.
Vajon megpároljuk a gyümölcsöket, hozzáadjuk a kiválogatott, megmosott rizst, majd ráöntjük a főzőtejszínt, ízesítjük szerecsendióval, őrölt borssal, bazsalikommal, és néhány csepp citromlével. Ha túl sűrű, egy kis vizet adunk hozzá. Fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, míg a rizs félig megpuhul.
Az egészet betöltjük a csibe hasüregébe, a nyílást bevarrjuk. Előmelegített sütőben gyakran locsolgatva aranysárgára sütjük. 10 perccel a befejezés előtt megkenjük olívaolajban elkevert pirospaprika és só keverékével.
Mikor elkészült, pár percet pihentetjük, tetszés szerint daraboljuk, és a maradék gyümölccsel díszítjük. Vajas burgonyapürével körítjük.
A burgonyapürébe snidlinget is tehetünk.

Még több recept! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top