Hozzávalók kb. 61 db gyűrűhöz
15 dkg Rama margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db narancs reszelt héja
1 db tojás
15 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
10 dkg mandula
A mázhoz:
15 dkg porcukor
1/2 dl narancslé
Elkészítés:
A mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc) és durvára vágjuk. Habosra keverjük a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, és addig keverjük, amíg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A lisztet az étkezési keményítővel és a mandulával együtt lassan, a keverőgép legalacsonyabb fokozatán, elkeverjük. A tésztával megtöltünk egy nyomózsákot, amelyre csillag formájú kinyomót helyezünk, és a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre gyűrűket nyomunk. Előmelegített sütőben 180 foknál 13 percig sütjük. A gyűrűket kiveszzük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A kihűlt gyűrűket bekenjük a cukormázzal, amelyet porcukorból és narancsléből készítettünk úgy, hogy addig kevertük, ameddig sima masszát nem kaptunk. Hagyjuk, hogy a máz megkeményedjen. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.