Életmód

Túrós-meggyes torta

A gyümölcsös süti mindig vonzó. Télen is megédesíti az ünnepeket!








Hozzávalók 12 szelethez:


5 dkg RAMA sütőmargarin
6 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
22,5 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
a töltelékhez:
3 zacskó zselatin
75 dkg meggy
30 dkg sovány túró
3 ek porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 ek citromlé
5 dl habtejszín
5 dkg darabolt mandula







Elkészítés:

Megolvasztjuk a Rama sütőmargarint. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra, sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a margarint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a krémre öntjük. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk és az óvatosan összekeverjük.A formát sütőpapírral kibéleljük, beletöltjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 25 percig sütjük.

Hagyjuk a formában kihűlni, majd 3 lapra vágjuk. Megmossuk a meggyet (12 szemet félreteszünk) és kimagozzuk. A túrót összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A zselatint előírás szerint előkészítjük, majd a túróba keverjük. Felverjük a tejszínt és ezt is a masszához adjuk. A túrókrémmel megkenjük a tortalapokat és rétegzetten egymásra rakjuk. A tetejére villával hullámokat rajzolunk és meggyszemekkel díszítjük. Zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, hagyjuk kihűlni és a torta oldalára szórjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top