Életmód

Megittuk! – Kávé zacsiból

Szürke, álmosító az idõ, köd van és hideg. Valami jóra vágytunk, valami selymesre, valami melegítõ, édes finomságra. Kávéra, gyorsan! Tél közepén tesztünk a zacskókba adagolt capuccino porokról szól.







Tesztünkhöz csak a klasszikus capuccinókat válogattuk
Egy valamire való munkahelyen manapság két dolog biztosan megtalálható: egy számítógép és egy vízforraló. Előbbivel dolgozni, utóbbival pihenni szokás. A vízforraló azonban önmagában kevés a boldogsághoz, kell hozzá minimum egy zacskó azonnal oldódó capuccino.

Tesztünkhöz csak a klasszikus capuccinókat válogattuk ki, azok közül is azokat, amelyek előre adagoltak, külön kis zacsikban praktikusan tarthatók az íróasztal fiókjában.






Nescafé 3 in 1 classic  ára: 385,- / 10×18 gramm

Igényes, gusztusos csomagolás, és nem utolsó szempont, hogy a perforáció mentén valóban könnyedén kinyitható a tasak. A 3 in 1 dolog működik, nem igényli további cukor vagy tej/tejpor hozzáadást. A por gyorsan feloldódik, nem csomósodik. Nincs kellemetlen mellékíze, tulajdonképpen alig lehet érezni, hogy nem valódi kávéval van dolgunk.

A klasszikusok tudják, vagyis ötösre értékeltük!






Nescafe Latte Machiato
ára: 586,- / 8×18 gramm

A Nescafé termékcsalád új tagja az igazi tejhabos élvezetre megy rá! A csomagolás hagy némi kívánnivalót maga után (designilag is, és kibontásilag is – olló nélkül pl. nem lesz könnyű dolgunk), de a tartalom mindenért kárpótol. Nagyon krémes, habos, kellemes ízharmónia – se nem édes, se nem keserű, pont jó, ahogy van. Kellemes, könnyű ital, a legjobb ebben is a fantasztikus habzás.

Egyszerűen nem tudtuk nem szeretni, a külcsín miatt azonban négyes!






Nescafé Capuccino unsweetened  ára: 575,- / 10 x 12,5 gramm

Nagyon értékeltük, hogy gondoltak azokra, akik eleve nem édesen isszák a kávét! Ezért itt a kávéíz még karakteresebb. Bár volt, aki éppen azt kifogásolta, hogy nem elég édes… Finom, és ami meglepett, zseniális habot képez!

Habbal és cukor nélkül, ezt is szerettük, dobozában és zacsijában lásd az előzőt, ezért kapott négyest!!






Douwe Egberts 3 in 1  ára: 374,- /10×18 gramm


A klasszikus kávésok nem is annyira régi terméke. Bíztató embléma, tetszetős design, könnyű “kicsomagolás”, bár kicsit suta megoldás, hogy a tasak oldala tépődik le… de legalább működik. Bögrényi vízzel elég híg, sajnos gyenge ízhatás, nem igazán krémes…

A csomagolás cukros krémes kávét ígér. Ebből csak a cukros jött be, így nálunk csak hármast kapott!


Jacobs 2 in 1  ára: 355,- /10×16 gramm

Eleve nagyon jó, hogy létezik 2 in 1 és nem 3 in 1, vagyis van cukor nélküli




Extra tippünk:
Ha még több lágyságra vágysz ne vízzel, hanem forró tejjel keverd el a capuccino port! Még finomabb élmény!  
változat. Kellemes ízhatású, de semmi különös. Krémes is volt, instant  kávénak, gyors megoldásnak jó volt!





Kávé tejjel a hétköznapokra, négyest kapott a tesztünkben!



Nestlé Ricoré 3 in 1 ára: 385/ 10×18 gramm

Édes és krémes és mérsékelt koffein tartalommal bír. Pont egy szürke délutánt dobhat fel az illúzió. Nincs erőteljes kávéíz, de kellemes „nasi” ebéd után. Pont jók benne az arányok, elég édes, elég krémes, és nem túl erős. Vigyázat!




Vizsgázóknak nem ajánljuk, túlpörgetni nem fog!

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket és baráti az ára, ezért lett ötös!


Capuccino Specials Milka ára: 499,- /10×18 gramm





Nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, hogy megkóstoljuk a lila tehenes folyékony változatát capuccinóba öltöztetve! Az előrejelzések brutális hatást jósoltak, hegymászóknak ajánlva a forró italt. Azonban a várt reveláció elmaradt. Kóstolóink közül csak egy pozitív eredmény érkezett.
Többet vártunk tőle, se nem kávé, se nem forró csoki, egy porízű vacak, nagyon kiábrándító. Jól megcukrozva,meg lehetett inni.

Szomorúan állapítottuk meg, hogy feleannyira sem jó, mint a brandje, kettest kapott!





La Festa Capuccino ára: 350,- / 10 x12,5 gramm

Kategóriájában a “nagy öregnek” számító La Festa család klasszikus fazonja nehezen adja meg magát. Türelemmel kell kevergetni, míg a kis csomók széthullanak folyékonnyá a forró vízben. Az illata azonban bíztató, bár az íze, kissé műanyag. Túlzott az édessége, viszont krémes. És baráti az ár.
nagyon édes, kicsit műanyag ízű, akkor elmegy, ha nincs más.

Ha ez akad a kezed ügyében, bátran válaszd, de ne várj tőle sokat, mi hármast adtunk neki!

• Pálfy Lilla kávészakértőnk oldala »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top