Életmód

10 tuti immunerõsítõ tipp

Itt az ideje, hogy felvértezd magad a nátha és az influenza ellen! Hogy tudatosan is lendíts immunrendszered munkáján, vesd be az alábbi hatásos praktikákat!





1. Védd magad vitaminnal!

Amikor a szervezetet fertőzés fenyegeti, vagy immunrendszerünk stressz hatása alatt áll, meghatványozódik vitaminszükségletünk. A legfontosabb a C-vitamin pótlása, mely a kortizol stresszhormon immunrendszer-gyengítő hatását csökkenti. A kiviben és a citrusfélékben rengeteg a C-vitamin, fogyassz belőlük bátran!
Kezdd a napot kivis turmixszal! Hámozz meg és szeletelj fel négy kivit, majd tedd a turmixgépbe fél deci mézzel, negyed citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal és fél liter tejjel. Turmixold össze, és már kész is a C-vitamin-bomba!


2. Izzadd ki a betegséget!

Már heti egyszeri szaunázással megelőzheted a meghűléses betegségeket! A magas hőmérséklet fokozza a vérkeringést, így az immunsejtek gyorsabban eljutnak a kórokozókhoz. A megfelelő illóolajok kiválasztásával erősítheted légzőszerveidet, az orr nyálkahártyáját, ezáltal elkerülheted az influenzát. Locsolj pár csepp eukaliptuszolajat a hevítő köveire, ez segít megtisztítani a légutakat. Ugyanezt a hatást érheted el a fenyő- és a teafaolajjal, amelyek gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásúak. A borsmentaolaj nem csak a kórokozókat űzi el, de a fejfájást is enyhíti.






3. Tanulj meg lazítani!


Biztosan tapasztaltad már, hogy egy-egy stresszes időszak végén az influenzavírusok megtelepednek a szervezetedben. Ezt az okozza, hogy a huzamosabb ideig tartó feszültség csökkenti a kórokozóölő immunsejtek aktivitását. A stressz hatására termelődő kortizol és adrenalin akadályozzák az immunrendszer működését, mivel állandó készültségben tartják a szervezetet. Ezért is fontos, hogy tanulj meg kikapcsolni! Mindegy, hogy aerobikozol, jógázol vagy meditálsz, a lényeg, hogy legalább napi fél órát szentelj a teljes kikapcsolódásnak!
– A kikapcsolódást segítheted levendula- vagy jázminillattal: csepegtess egy zsebkendőre valamelyik illóolajból öt cseppet, és szippants mélyeket a nyugtató aromából.
– Ha feszültnek érzed magad, majszolj el egy banánt: a benne lévő B-vitamin jótékonyan hat az idegrendszerre, és növeli a szerotonin nevű boldogsághormon mennyiségét a szervezetben.
– Már egy kiadós nyújtózkodással vagy a talp közepén található energiapont három percen át tartó masszírozásával is levezetheted a feszültséget.


További tippekért kattints ide »








Keresd a megújult Wellnesst ajándék sportzoknival az újságárusoknál!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top