Életmód

Mayr-kúra

A múlt századi osztrák orvos betegeit tanulmányozva rájött, hogy egészségünk sok esetben azon múlik, mennyire mûködik tökéletesen az emésztõrendszerünk.





A Mayr-kúra éppen ezért egy olyan fokozatos salaktalanítási módszer, amely a bélműködés helyreállítására koncentrál. Ehhez azonban feltétlenül orvosi felügyeletre van szükség, mert az első lépcsőben – ami két hétig tart -, a napi tápanyagbevitel forrását a gyógyteák és a zöldségleves, -lé alkotják, ezen kívül része a napi beöntés és keserűsós hashajtás, valamint a hasi masszázs. A második lépcsőben tej és zsemlekúrát kell tartani. Ennek keretében a gyógyteák és zöldséglevek mellé már szikkasztott zsemlét és friss, nyers tejet is lehet fogyasztani szintén két héten át. A harmadik lépcsőben a megtisztult szervezetnek lényegében felépítő étrendet állítanak össze különféle reformételekből.


Egészség, jó közérzet, szépség, karcsúság!

A Mayr-kúra célja a salaktalanítás, az öngyógyító erők felszabadítása, és ezáltal az ideális testsúly megszerzése és megtartása.

Beleink egészségére épül fel szervezetünk egészsége. Sok krónikus megbetegedés oka a túlterhelt, rosszul működő belek:
• fejfájás, migrén,
• kedvtelenség, idegesség, ingerlékenység,
• alvászavarok, fáradékonyság,
• rossz száj- és testszag, a nyelv lepedékessége,
• izületi- és végtagfájdalmak ,
• szívpanaszok, érrendszeri elváltozások.


A sarokkövek

• A kúra kezdetekor a legtöbb embernek nehezére esik a megfelelő rágás, pedig a legjobb minőségű élelmiszer is csak akkor hasznosodik a szervezetben, ha az emésztés jól működik, aminek alapfeltétele a rágás.
• A Mayr-kúra által elért fogyás tartós, a jojó-effektus (gyors fogyás után gyors hízás) elmarad, mivel a kúra eredményeképpen megváltoznak az étkezési szokások, a gyógyult emésztőrendszer és a tudatos étkezés segít ebben.
• Dr. Mayr helyes táplálkozásról kidolgozott elmélete a sav-bázis egyensúly fontosságát emeli ki.
A testben állandó kémiai reakciók folynak savak és lúgok között. A táplálkozás szabályozza a test sav-bázis háztartását. A legfontosabb szabály, hogy a bevitt tápanyag 80 %-a lúgos, 20 %-a savas hatású legyen.
Amennyiben túlnyomórészt savkeltő táplálékot fogyasztunk, elkezdődik a szervezet elsavasodása. Ez köszvényhez, reumatikus betegségek, epe- és vesekő , visszér tágulatok kialakulásához, érelmeszesedéshez, csontritkuláshoz vezethet. Egyes feltevések szerint ez bizonyos fajta rákbetegségek kialakulásának is alapját képezi.





Masszírozd!

A kúra során hasmasszázst kell végezni reggel felkelés előtt, délelőtt a hasborogatás előtt, illetve este, lefekvés előtt, melynek időtartama kb. 10 perc legyen.

Hét masszázspontot (lásd a fenti ábrát) kell masszírozni (jobb kezesek a jobb, bal kezesek a bal kezükkel végezzék).
Első pont a jobb alsó sarok legyen, amit a hüvelykujjal ötször, finom nyomással, kis köröket leírva kell masszírozni, majd a többi pontot (az óramutató járásával megegyező irányban tovább haladva) hasonlóan. Egy alkalommal ötször-tízszer kell körbejárni a pontokat.

A masszázsnak mindig kellemesnek és élénkítőnek, nem pedig fájdalmasnak kell lenni! A hasüregből érkező morgás és bugyborékoló hangok pozitív jelzések, a duzzanatok, görcsök lazulását jelentik.


A Mayr-kúrát kipróbálhatod»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top