Magyarország kedvence a húsvéti sonkatekercs. Nem hiányozhat a húsvéti asztalról. A sonka, a tojás és a torma is finomabb a lágy majonéz krémességével kombinálva. A húsvéti ünnepek után viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen változatos felhasználási módjai vannak a majonéznek.
Számtalan salátaöntetnek lehet alapja, és a híres tartármártásunk is elképzelhetetlen nélküle. Húsokhoz éppoly jóízűen fogyaszthatjuk, mint sültkrupli mellé, vagy dresszingként.
Szendvicseinknek nemcsak dísze, de fontos alapanyaga is lehet a majonéz, ezért érdemes egy kicsit szétnézni a világban, hogy ötleteket merítsünk.
Valószínűleg mindenki tudja, hogy a franciák világhírű konyhájának egyik alapja a majonéz. A franciák egyszerűen imádják. Fogyasztják otthon hideg sültcsirkével vagy főtt tojással, és használják a francia konyhaművészetben, például a majonézes öntetekhez. Egy biztos, a franciáknál a majonéz a nyerő! Felsorolni is sok lenne, hányféle mártást és öntetet készítenek belőle. A különc angolok sem vetik meg ezt a csemegét. Legelterjedtebb ételük a fish&chips, vagyis a hal sültkrumplival is csak majonézzel az igazi.
Felhasználásának csak a fantáziánk szabhat határt, ezért érdemes tartani a hűtőnkben néhány tubussal. Ezután már csak néhány apró ötlet a www.globusmajonez.hu oldalról, és a miénk lehet a az idei húsvét legfinomabb menüje, de egész évben is változatossá tehetjük ételeinket.