Nem ördöngösség egy-egy összetettebb recept elkészítése sem, ha megválogatjuk a hozzávalókat, és lépésről lépésre haladunk a recepttel. A jó süteményhez válasszunk extrafinomra őrölt fehér lisztet. Ez a fajta liszt alkalmas a leginkább arra, hogy sok nedvességet kössön meg, vagyis ettől lesz finom a tészta. Ha mégis inkább az egészségesebb táplálkozás hívei vagyunk, akkor használhatunk teljeskiörlésű liszteket is, de figyeljünk arra, hogy hosszabb az elkészítés ideje és a pihentetésnek is hosszabbnak kell lennie.
A tojásnál igazán a frissessége és a mérete lehet fontos. Élesztős, vagy kevert tésztáknál egy-egy tojást vízzel vagy tejjel is helyettesíthetjük, de más süteményeknél vigyázzunk a pontos adagolásra.
El is érkeztünk a zsiradékhoz, ami az adalékanyagok aromáját oldja. Ugye már érted miért is olyan fontos! A zsiradéktól lesz a sütemény omlós és ízletes. A mai háziasszonyok zsiradékként a Rama margarint választják. Nincs benne koleszterin, könnyű vele gyúrni, vagy a tésztát bekeverni.
A húsvét hangulatához remek választás lehet egy kuglóf. Figyeljünk oda, hogy a
A kevert tészta legfontosabb szabálya a keverés. Túlkeverésnél száraz, kemény lesz a tészta, mert a keverés megváltoztatja a liszt tulajdonságait. Robotgéppel javasolt keverés 3 perc.
Elő hát a receptes füzetekkel és bátran vágjunk bele. A Rama, most ünnepi csomagolásban áll készen a segítségedre.
Húsvéti nyerményjáték! »
Minden ami Rama! »