nlc.hu
Életmód
A kudarc kizárva!

A kudarc kizárva!

Fogyni szeretne, de mindig van egy tökéletes kifogás? A kifogás bizony nagy úr ez nem vitás...Rubint Réka tippjei segítenek önnek abban, hogy kivédhesse a diétázás buktatóit. Itt az idõ, hogy újragondalja a kifogásokat, ne halogassa, harcra fel!

1. kifogás:
„Hiába diétázom kitartóan, hetek óta nem moccan a mérleg nyelve.”

Réka tanácsa: Nem tanácsos mérlegre állni a fogyókúra első néhány hetében. Cseppet sem ösztönző hatású a dekányi változások figyelemmel követése, hiszen az eredmény nem egyik napról a másikra jelentkezik. Az állandó mérlegelés pszichés blokkot okoz, fölösleges feszültséget kelt, ami akár akadályozhatja is a fogyást. Jobban teszi, ha csak az első hónap végén ellenőrzi a súlyát, és akkor örülhet a sikeresen leadott kilóknak. Közben a ruháján figyelje a változást!





2. kifogás:
„A párom dundin is szeret, neki így is jó vagyok.”

Réka tanácsa: Örüljön annak, hogy párja feltétel nélkül szereti önt, de ez még nem ok arra, hogy önmagával szemben ne támasszon elvárásokat. Nem kell nádszálvékonyra koplalnia magát, de ha fittebb és egészségesebb lesz, annak társa is örülni fog. Még az is lehet, hogy az ön karcsúságát és növekvő életerejét látva ő is sportosabban kezd élni. Ha csüggedés érez vagy az édességek felé kacsingat, vegye elő azokat a fényképeket, amelyek megismerkedésük idején készültek. Idézze fel, milyen volt, amikor párja beleszeretett önbe, és edzés közben ez a kép lebegjen a szeme előtt.

3. kifogás:
„Úgysem leszek soha olyan vékony, mint az edzőm vagy a topmodellek.”

Réka tanácsa: A sikeres diéta titka, hogy okosan válasszuk meg a célt. Ne máshoz akarjunk hasonlítani, inkább önmagunkhoz képest igyekezzünk fejlődni. A modellek és az edzők a testükből élnek, ezért szinte csak azzal foglalkoznak idejük nagyrészében. Ne keseregjen azon, hogy ön nem olyan, mint ők, inkább lesse el az apró trükkjeiket, amelyeket ön is megvalósíthat. A modellek például rengeteg ásványvizet isznak, hogy szebb legyen a bőrük, és kevésbé legyenek éhesek, ezt a tanácsot ön is megfogadhatja.

4. kifogás:
„Nem baj, ha este nassolok egy kicsit, másnap majd kétszer annyit edzek.”

Réka tanácsa: Sajnos a másnapi edzés nem teszi jóvá az előző napi bűnöket. Erős maradhat, ha észben tartja, hogy sok kicsi sokra megy. Az önmagunk felett aratott győzelem gyorsabb karcsúsodásban mutatkozik meg, míg a sok kis engedmény összeadódva rontja a siker esélyét. Ha este nagyon megkíván valami finomságot, csemegézzen például édesítőszerrel és gyümölcsdarabokkal kikevert sovány túrót.

5. kifogás:
„Nem tudom, hogyan fogjak neki az életmódváltásnak, mindenki mást mond.”

Réka tanácsa: Első lépés az elhatározás. Ha az megvan, válasszon a sok közül egy szakembert, akit mások tanácsai vagy saját megérzései alapján megbízhatónak talál. Keresse fel, és szigorúan csak az ő tanácsait kövesse, bízzon benne, ne hagyja, hogy mások elbizonytalanítsák. Ha egy-két hét alatt nem tapasztal látványos változást, ne keressen rögtön másik tanácsadót, a hosszú távon is sikeres fogyáshoz idő és türelem kell. Legalább fél évig tartson ki a választott szakember mellett, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, tudnak-e eredményesen együtt dolgozni.

Tovább >> 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top