nlc.hu
Életmód
Összefügg-e az önbecsülésünk a szépségünkkel?

Összefügg-e az önbecsülésünk a szépségünkkel?

A válasz mindenképpen egy határozott igen. A Dove szépségápolási márka elkészítetett egy felmérést a valódi szépségrõl készült kampányához. Az eredmények pedig magukért beszélnek.




A felmérés kimutatta, hogy a magyar nők önbecsülése gyengébb a nemzetközi átlagnál. Ez azt jelenti, hogy 10 megkérdezett nőből nálunk csak egy érzi magasnak az önbecsülését. Miért van ez így?

Nagyon sok tényező befolyásolja az önbecsülésünket. A külsőnk pedig mindenképpen meghatározó eleme az önképnek. Olyannyira, hogy 10-ből 8 magyar nő már elkerült életében olyan hétköznapi tevékenységeket, mint a vásárlás, sportolás vagy bulin, társasági eseményen való részvétel, mert rosszul érezte magát kinézete miatt.
Amikor egy nő szépnek érzi magát, az önbecsülése is sokkal magasabb lesz. Ahhoz pedig, hogy szépnek érezzük magunkat, fontosak a környezetünk visszajelzései. A visszajelzések közül a szeretetre vagyunk a legfogékonyabbak. Aki úgy érzi, hogy szeretve van, alkalmasabb arra, hogy önmagát is szeresse, és nőjön az önbecsülése.

A vélemények közül elsőként a barátnőink véleményét vesszük figyelembe. A kutatás kimutatta, hogy a barátnőkkel folytatott beszélgetés, megerősítés a legfontosabb a magyar nők számára. A második tényező a neveltetésünkkel van összefüggésben. Azok a nők, akiket édesanyjuk biztatott és dicsért, sokkal pozitívabb önképet tudtak kialakítani magukról. (Édesanyák, ezt tartsátok szem előtt!)
És ezután jönnek a férfiak! Főként természetesen a kedvesünk, hiszen az, ahogyan ő lát bennünket, nagyon erős hatást gyakorol az önbecsülésünkre.

A média elérhetetlen szépségideálokkal hat erőteljesen a tudatalattinkra. A tökéletes szépségek, a karcsú testek látványa azt eredményezte, hogy a magyar nők elsősorban a testsúlyukkal elégedetlenek.







Nagyításhoz kattints a képre!


Amikor pedig egy nő elégedetlen a megjelenésével, az szinte mindig kihat a napi életvitelére is. Szorongást vált ki, és visszatartó erőt jelent a mindennapi tevékenységek elvégzése ellenében.

Tegyünk valamit önmagunkért! Fogadjuk el a testünket, fedezzük fel önmagunkban a szépséget, az egyediséget, és továbbítsunk egy üzenetet azoknak a kislányoknak is, akik nemsokára felnőnek: inkább étkezzenek egészségesen, semmint diétázzanak, és értékeljék önmagukban mindazt, ami egyedivé teszi őket.

A kutatás eredményeire válaszként a Dove létrehozta az Önbecsülési Alapot. Az alap célja, hogy a fiatal lányokat, felnőtt nőket oktassa és ösztönözze, hogy a szépség fogalmát tágabb értelemben éljék meg.







Ismerd meg a termékeket! »

Nem mindegy hogyan ápolod festett hajad! »


Látogass el honlapunkra! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top